Талятели със задушени тиквички

Талятели със задушени тиквички

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете двата вида брашно. Направете кладенче в брашното и счукайте с яйцата в него. Добавете малко зехтин и разбъркайте. Увийте тестото в прозрачно фолио и го оставете тестото да почине 30 минути.
2. Разрежете тиквичките по дължина на две, а след това ги нарежете на филийки. Обелете скилидките чесън rи нарежете на ситно.
3. Запържете първо тиквичките в тиган с малко зехтин за 3 минути. Извадете ги и запържете чесъна и листата салвия за кратко. Върнете тиквичките в тигана и овкусете със сол и черен пипер.
4. Поръсете брашно върху плота и омесете леко тестото. Разделете го на три еднакви парчета. Прекарайте всяко парче тесто през най-широкия на машина за паста. Прекарайте три пъти всяко парче тесто. След това прекарайте по веднъж тестото през най-тънкия отвор. Нарежете на ленти за талятели.
5. Сварете пастата за 2 минути във вряща подсолена вода. Добавете я при задушените тиквички и разбъркайте. Настържете пекорино.

Продукти

За пастата:

  • 200 г ръжено брашно тип 1000
  • 100 г пшенично брашно
  • 3 яйца
  • зехтин

За тиквичките:

  • 3 тиквички
  • 3 скилидки чесън
  • зехтин
  • 300 г сирене пекорино
  • 0.5 връзка прясна салвия
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти