Тако с телешко и уасаби майонеза

Тако с телешко и уасаби майонеза

Начин на приготвяне:

1. Поръсете пържолите от контрафиле със сол и черен пипер. Заглейте добре тиган и сипете 2-3 с.л. зехтин в него. Положете внимателно пържолите в тигана и разтръскайте. Пържете по 2-3 минути от всяка страна. Извадете пържолите и изрежете мазните им части.
2. За маринатата смесете паста мисо с оризовото вино, пудрата захар и зехтина в дълбока тавичка. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре, докато захарта се разтопи. Ако е необходимо, добавете малко вода. Поставете изпържените пържоли в маринатата, като ги полеете и отгоре. Оставете месото в маринатата от няколко минути до 4 часа. Колкото по-дълго стои, толкова по-добре.
3. Нарежете зелето на ситно и го сложете в купа. Овкусете с оризов оцет или лимонов сок, лют червен пипер и сусамово олио. Разбъркайте много добре и оставете настрани за няколко минути.
4. В купичка смесете 2 пълни с.л. майонеза с паста уасаби. Разбъркайте добре.
5. Запечете малки, тънки царевични питки /14 см диаметър/ или направо върху котлон, или в сух тиган. Докато питката е топла, поставете дебела точилка в нея и задръжте краищата и нагоре за 30 секунди. целта е питките да заемат форма.
6. Поднесете върху дървена дъска питки, до тях малко мариновано зеле, изцедете го добре, уасаби майонеза в купичка и нарязоното на лентички месо. Такото се сглобява, като всяка свита питка се намаже с малко пикантна майонеза, постави се малко зеле, върху него няколко лентички майонеза и отново малко майонеза.

Продукти

  • 2 телешки пържоли
  • сол и черен пипер
  • зехтин
  • 6 царевични питки

За маринатата:

  • 2 с.л. паста мисо
  • 2 с.л. мирин
  • 1 с.л. пудра захар
  • 2 с.л. зехтин
  • сол и черен пипер

За уасаби майонезата:

  • 0.5 ч.л. паста уасаби
  • 2 с.л. майонеза

За зелето:

  • 0.5 глава китайско зеле
  • 1.5 с.л. оризов оцет
  • 0.5 ч.л. сусамово олио
  • 1 ч.л. едър лют червен пипер

Свързани рецепти