Парченца предварително маринована и изпечена на грил риба тон, мариновани репички, салца от ананас и крем от авокадо - всичко това поставено върху малки тортили. Вкусовете се смесват идеално - солено, сладко и пикантно.

Продукти

  • 400 г филе от риба тон (стекове с дебелина 2.5 см)
  • 1 сушена люта чушка Чипотле
  • ½ ч.л. сушен риган
  • 1 лайм, настъргана кора
  • 2 с.л. зехтин екстра върджин
  • сол
  • За репичките:
  • 12 репички
  • ½ лайм, сок
  • сол
  • За салцата:
  • 1 люта чушка Халапеньо
  • 150 г ананас
  • 1 лайм, кора и сок
  • 3 с.л. кориандър
  • За крема от авокадо:
  • 2 малки узрели авокадо
  • 100 г заквасена сметана
  • 1 ч.л. паста от чипотле
  • Допълнително:
  • 150 г червено зеле
  • 8 малки тортили

Начин на приготвяне:

  • 1. За маринатата за рибата счукайте сушената люта чушка в хаванче и я смесете със сушения риган и фино настърганата кора от лайм. Добавете зехтин и сол и разбъркайте добре.
  • 2. Поставете двата стека риба тон в тавичка и втрийте маринатата в тях.
  • 3. Нарежете репичките на много тънки кръгчета и ги сложете в купичка. Добавете лимоновия сок и солта и разбъркайте. Оставете настрана за 10-15 минути.
  • 4. За салцата нарежете обеления ананас на малки кубчета и го сложете в купа. Добавете нарязаната на много ситно люта чушка (без семките) и нарязания кориандър. Разбъркайте.
  • 5. За крема от авокадо разрежете авокадото на две по дължина, отстранете костилката и извадете месото. Намачкайте го в купа, добавете сметаната и пастата от чипотле. Разбъркайте добре.
  • 6. Поставете рибата върху загрято барбекю. Печете 1-1 ½ и обърнете. Печете още 1 минута и дръпнете от огъня. Оставете рибата да почине 3-4 минути и след това я нарежете на филийки.
  • 7. Нарежете червеното зеле на тънко. Затоплете тортилите върху барбекюто. Намажете всяка тортиля с крем от авокадо. Върху него сложете мариновани репички и салца. Добавете парченца риба тон и още репички и салца.

Свързани рецепти

Виж всички