Предаване: Гурме за всеки денГледайте в: Събота, 24 октомври от 21:00 | Събота, 24 октомври от 21:30

Начин на приготвяне:

1. За маринатата сипете в купа сока от лайм, нарязаните на ситно корени и стъбла коринадър, пушения червен пипер, сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте много добре.

2. Нарежете гъбите на филии заедно с пънчетата им. Сложете ги в маринатата и разбъркайте много добре. Изпечете ги върху добре загрят грил-тиган за по 2 минути от всяка страна.

3. В купичка смесете доматената салца, заквасената сметана и 1 ч.л. сок от лайм. Разбъркайте добре. Нарежете червеното зеле на тънки ивици. Обелете и нарежете авокадото на тънки резени.

4. Затоплете мини тортилите в сух тиган, за по 10 секунди от всяка страна, като ги пръскате с малко вода.

5. Намажете всяка питка със сместа от доматена салца и сметана. Върху нея подредете резени авокадо, червено зеле, печени мариновани гъби, чушки халапеньо, листа кориандър . Сгънете на две и сервирайте с резени лимон.

Продукти

  • 1/3 ч.ч. зехтин екстра върджин
  • 1/3 ч.ч. сок от лайм
  • 1 с.л. нарязан кориандър - корен и стъбла
  • 2 с.л. листа кориандър
  • 2 ч.л. пушен червен пипер
  • сол и черен пипер
  • 4 големи гъби портобело

За сревиране:

  • 2 с.л. доматена салца
  • 2 с.л. заквасена сметана
  • 1 ч.л. сок от лайм
  • 1/4 глава червено зеле
  • 1 авокадо
  • чушки халапеньос - пресни или от туршия
  • листа кориандър
  • 12 мини тортили

Свързани рецепти