1. Нарежете говеждото месо на парчета с големина 1 см и ги сложете в голяма тенджера. напълнете тенджерата с вода и добавете дафиновите листа, зърната черен пипер и скилидките чесън. Щом месото заври, отстранявайте пяната по повърхността, докато спре да се образува. Варете 90 минути. След това оставете месото да изстине.

2. Накъсайте наденицата на парченца и я запържете в тиган, на умерен огън. Добавете нарязаното или накъсано месо на малки парченца и разбъркайте. Добавете и хрупкавите свински пръжки. Разбъркайте.

3. Загрейте камал или сух тиган и затоплете тортилите в него. В купички сипете нарязаните на ситно бял лук и листа коринадър. В друга купичка сипете мексиканска улична салца.

4. За да сглобите тако, върху топли тортили сипете щедро количество от сместа с месо и наденциа. Полейте обилно с улична салца и поръсете с лук и кориандър.

Продукти

  • 900 г говежда флейка
  • 2 скилидки чесън
  • 1/2 глава бял лук
  • 3 дафинови листа
  • 1 ч.л. зърна черен пипер
  • 1 ч.л. сол
  • 1 с.л. олио
  • 250 г наденица Longaniza или мексиканско чоризо
  • 250 г чичарон (свински пръжки)
  • 8 царевични тортили
  • 1 ч.ч. нарязан на ситно бял лук
  • 1 ч.ч. нарязани на ситно листа кориандър
  • мексиканска улична салца

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички