Начин на приготвяне:
1. Нарежете говеждото месо на парчета с големина 1 см и ги сложете в голяма тенджера. напълнете тенджерата с вода и добавете дафиновите листа, зърната черен пипер и скилидките чесън. Щом месото заври, отстранявайте пяната по повърхността, докато спре да се образува. Варете 90 минути. След това оставете месото да изстине.
2. Накъсайте наденицата на парченца и я запържете в тиган, на умерен огън. Добавете нарязаното или накъсано месо на малки парченца и разбъркайте. Добавете и хрупкавите свински пръжки. Разбъркайте.
3. Загрейте камал или сух тиган и затоплете тортилите в него. В купички сипете нарязаните на ситно бял лук и листа коринадър. В друга купичка сипете мексиканска улична салца.
4. За да сглобите тако, върху топли тортили сипете щедро количество от сместа с месо и наденциа. Полейте обилно с улична салца и поръсете с лук и кориандър.
Продукти
- 900 г говежда флейка
- 2 скилидки чесън
- 1/2 глава бял лук
- 3 дафинови листа
- 1 ч.л. зърна черен пипер
- 1 ч.л. сол
- 1 с.л. олио
- 250 г наденица Longaniza или мексиканско чоризо
- 250 г чичарон (свински пръжки)
- 8 царевични тортили
- 1 ч.ч. нарязан на ситно бял лук
- 1 ч.ч. нарязани на ситно листа кориандър
- мексиканска улична салца