Тако по мексикански

Тако по мексикански

Начин на приготвяне:

1. Сипете 1 с.л. зехтин в тиган и добавете каймата. Бъркайте непрекъснато, като се стремите да разделяте каймата на парченца. Овкусете със сол.
2. Добавете нарязаната на ситно 1/2 глава лук и подправките - кимион, лют и сладък червен пипер. Щом лукът омекне, добавете предварително сварения и прецеден боб и овкусете с черен пипер. Разбъркайте и след минута изключете котлона.
3. Нарежете листата маруля на тънки ивици, домата нарежете на кубчета, а авокадото на резени. Другата половина лук нарежете на тънки полумесеци.
4. Сложете във всяко тако от сместа с кайма, върху нея подредете маруля, домат, лук, авокадо. Отново сложете от каймата и поръсете с настърган чедър. Гарнирайте такос с крем-сирене и малко лимонов сок.

Продукти

  • 250 г телешка кайма
  • 1 глава червен лук
  • 1 ч.ч. сварен червен боб
  • 4 такос
  • 1 маруля
  • 1 авокадо
  • 1 домат
  • 1 ч.ч. настъргано сирене Чедър
  • 0.25 ч.ч. зехтин
  • 1 ч.ч. крем-сирене
  • сол и черен пипер
  • 1 ч.л. смлян кимион
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. лют червен пипер

Свързани рецепти