Начин на приготвяне:

1. За соса тартар сварете моркова в тенджерка с вода, оцет и захар. След това го нарежете на малки кубчета и го сложете в купа. Добавете сметаната, майонезата, пресования чесън, чармулата и нарязаните на ситно каперси. Разбъркайте добре. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте отново.
2. Вземете прясно филе от някакъв вид бяла риба, с кожата. Разрежете всяко филе на две, по дължина, и почистете костите. Нарежете на парчета и поръсете със сол и черен пипер.
3. Разбийте яйцата в дълбока чиния. В друга сложете брашното. Овалвайте рибата първо в брашното, след това в яйцето и накрая отново в брашното. Пържете до златисто, в масло.
4. Нарежете тофуто на филии, след това ги разрежете на две, по дължина. разтопете масло в тиган и подредете парчетата тофу. Поръсете със сол и черен пипер. Щом обърнете от другата страна, поръсете с листа кориандър и тънки кръгчета люта чушка. Полейте със сладко-кисел сос. Изтискайте сока на лайма. Извадете в чиния.
5. За вегетарианския вариант поставете една до друга две тортили в чиния. По средата на всяка сипете малко гуакамоле. Върху него поставете парче тофу, няколко полумесеца червен лук, лъжица сметана.
6. Поставете две тортили една до друга в чиния. По средата сипете гуакамоле, поставете парчета риба, върху тях сипете сос тартар.

Продукти

За сос тартар:

  • 1 голям морков
  • 1 с.л. оцет
  • 1 с.л. захар
  • 150 г заквасена сметана
  • 1 ч.л. пасиран чесън
  • 100 г майонеза
  • 1 ч.л. каперси
  • сол
  • 3 с.л. чармула

За тофу:

  • 250 г сирене тофу
  • бучка масло
  • сол и черен пипер
  • щипка листа кориандър
  • 1 червена люта чушка
  • 1 лайм
  • сок
  • сол и черен пипер
  • 2 с.л. сладко-кисел сос

За рибата:

  • 2 филета бяла риба
  • 100 г брашно
  • 2 яйца
  • сол и черен пипер
  • бучка масло
  • 8 царевични тортили
  • 1 глава червен лук

Свързани рецепти