Тайтай курабийки
Тестото за тези курабийки трябва да престои 1 нощ и след това да се продължи с приготвянето им.
1. В купа смесете двата вида брашно със солта и бакпулвера и ги разбъркайте.
2. В тенджерка сложете водата, меда и захарта. Разбъркайте и оставете сместа да заври и да стане гладка.
3. Добавете топлата смес към брашното и разбийте с помощта на миксер, докато се образува топка тесто. Извадете тестото върху плота и го доомесете. Поставете тестото в набрашнена купа и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете го да престои една нощ.
4. Смесете смления анасон с кафявата захар и бакпулвера. Добавете малко вода, за да се получи гъста кашичка. 5. Разделете тестото на парчета - то ще е станало доста твърдо - и добавете кашичката към него. Омесете тестото до хомогенност и го оформете на руло. Разточете го с помощта на точилка, с дебелина 1 см, като поръсвате брашно върху плота. С помощта на големи формички-човечета изрежете курабийки и ги подредете в голяма тава, постлана с хартия за печене. Печете курабийките в предварително загрята фурна на 210 градуса 12 минути.
Веднага след изпичане курабийките са все още еластични, но с течение на времето се втвърдяват.

Продукти

  • 80 мл вода 130 г мед 170 г тъмнокафява захар 230 г брашно 200 г пълнозърнесто брашно 1 ч.л. смлян анасон 20 г кафява захар 1 ч.л. бакпулвер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички