Тайтай курабийки
Рецепта от: Рудолф ван Веен

Тестото за тези курабийки трябва да престои 1 нощ и след това да се продължи с приготвянето им.
1. В купа смесете двата вида брашно със солта и бакпулвера и ги разбъркайте.
2. В тенджерка сложете водата, меда и захарта. Разбъркайте и оставете сместа да заври и да стане гладка.
3. Добавете топлата смес към брашното и разбийте с помощта на миксер, докато се образува топка тесто. Извадете тестото върху плота и го доомесете. Поставете тестото в набрашнена купа и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете го да престои една нощ.
4. Смесете смления анасон с кафявата захар и бакпулвера. Добавете малко вода, за да се получи гъста кашичка. 5. Разделете тестото на парчета - то ще е станало доста твърдо - и добавете кашичката към него. Омесете тестото до хомогенност и го оформете на руло. Разточете го с помощта на точилка, с дебелина 1 см, като поръсвате брашно върху плота. С помощта на големи формички-човечета изрежете курабийки и ги подредете в голяма тава, постлана с хартия за печене. Печете курабийките в предварително загрята фурна на 210 градуса 12 минути.
Веднага след изпичане курабийките са все още еластични, но с течение на времето се втвърдяват.
1. В купа смесете двата вида брашно със солта и бакпулвера и ги разбъркайте.
2. В тенджерка сложете водата, меда и захарта. Разбъркайте и оставете сместа да заври и да стане гладка.
3. Добавете топлата смес към брашното и разбийте с помощта на миксер, докато се образува топка тесто. Извадете тестото върху плота и го доомесете. Поставете тестото в набрашнена купа и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете го да престои една нощ.
4. Смесете смления анасон с кафявата захар и бакпулвера. Добавете малко вода, за да се получи гъста кашичка. 5. Разделете тестото на парчета - то ще е станало доста твърдо - и добавете кашичката към него. Омесете тестото до хомогенност и го оформете на руло. Разточете го с помощта на точилка, с дебелина 1 см, като поръсвате брашно върху плота. С помощта на големи формички-човечета изрежете курабийки и ги подредете в голяма тава, постлана с хартия за печене. Печете курабийките в предварително загрята фурна на 210 градуса 12 минути.
Веднага след изпичане курабийките са все още еластични, но с течение на времето се втвърдяват.
Продукти
- 80 мл вода 130 г мед 170 г тъмнокафява захар 230 г брашно 200 г пълнозърнесто брашно 1 ч.л. смлян анасон 20 г кафява захар 1 ч.л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща
Рецепти Рудолф ван Веен
Италиански солен кейк