Начин на приготвяне:
1. Сипете в тенджера пилешкия бульон и косовото мляко.
2. Нарежете на кръгчета лютата чушка и я добавете. Свийте на руло и нарежете на ситно листата от кафир лайм. На ситно нарежете и корените от кориандър. Настържете фино джинджифил. Добавете подправките в супата. Захлупете тенджерата и оставете супата да къкри 3 минути.
3. Нарежете на тънко пилешките гърди и ги добавете в супата. След 5 минути сипете и граховите шушулки.
4. Накрая овкусете супата със сок от лайм и рибен сос.
2. Нарежете на кръгчета лютата чушка и я добавете. Свийте на руло и нарежете на ситно листата от кафир лайм. На ситно нарежете и корените от кориандър. Настържете фино джинджифил. Добавете подправките в супата. Захлупете тенджерата и оставете супата да къкри 3 минути.
3. Нарежете на тънко пилешките гърди и ги добавете в супата. След 5 минути сипете и граховите шушулки.
4. Накрая овкусете супата със сок от лайм и рибен сос.
Продукти
- 3 ч.ч. пилешки бульон
- 2 ч.ч. кокосово мляко
- 1 червена люта чушка
- 1 с.л. настърган джинджифил
- 1 с.л. лимонов сок
- 4 листа от кафир лайм
- 200 г пилешки гърди
- 1 шепа грах в шушулки
- 1 с.л. рибен сос