Начин на приготвяне:

1. За маринатата разрежете лютата чушка на две, отстранете семките и я нарежете на ситно. Нарежете кориандъра на ситно.
2. В купа смесете захарта и тайландския рибен сос. Добавете нарязаните чушка и кориандър и разбъркайте хубаво.
3. Поставете суровото, тънко нарязано филе от сюомга в купата и разбъркайте хубаво.
4. Обелете и нарежете авокадото на резени. Измийте листа айсберг.
5. Подредете на дъното на чиния листа айсберг, върху тях подредете резени авокадо, а между тях парчета маринована сьомга.
Съвет: Ако направите салатата с пушена сьомга, използвайте маринатата като дресинг.

Продукти

За маринатата:

  • 1 червена люта чушка
  • 1 връзка кориандър
  • 1 с.л. рибен сос
  • 1 с.л. кафява захар

  • 300 г филе от сьомга
  • 1 авокадо
  • 0.5 салата айсберг
  • лимонов сок

Свързани рецепти