Начин на приготвяне:

1. Загрейте на умерен огън тенджера с 2-3 с.л. зехтин. Добавете нарязания на ситно лук и девете цели обелени скилидки чесън.

2. Добавете обеления и нарязан на тънки пръчици джинджифил и нарязаните лимонова трева, люта чушка и кориандър - стъбла и листа. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре. Гответе 3-4 минути.

3. Добавете обелената и нарязана на малки кубчета тиква, кокосовата захар, сока от лайм и рибния сос. Разбъркайте. Залейте с кокосова сметана и вода. Разбъркайте, захлупете и гответе 10-15 минути, до омекване на тиквата. След това пасирайте супата.

4. Настържете сиренето грюер. Намажете две филии хляб с масло. Върху едната разпределете настъргано сирене, поръсете с нарязан на ситно див лук и прясно смлян черен пипер. Захлупете с втората филия. Намажете сандвича от едната страна с масло и го поставете в загрят тиган. Поставете тежък капак върху тоста. Печете до златисто от двете страни.

5. Изрежете коричките на тоста. Нарежете сандвича на три парчета и ги промушете с шишче. Поставете ги в чиния. До тях, поставете пасираната гъста супа от тиква в купичка.

Продукти

2-3 с.л. зехтин екстра върджин

1 ч.ч. нарязан на ситно лук

2 скилидки чесън

5 см корен джинджифил

1 люта червена чушка

2 стръка лимонена трева

1/2 връзка кориандър

сол и черен пипер

500 г тиква

1 с.л. кокосова захар

1 лайм, сок

1 ч.л. рибен сос

270 мл кокосова сметана

500 мл вода

4 филии тост хляб

200 г сирене грюер

1 с.л. нарязан на ситно див лук

1 с.л. масло

Свързани рецепти