Начин на приготвяне:

1. Направете фунийки от хартия за печене.
2. Смесете сметаната, тахана и захарта, като ги разбиете до хомогенна смес. Добавете петмеза от фурми /или меласа/. Разбъркайте.
3. Запечете сусамовите семена в сух тиган, до златисто.
4. Напълнете конусите със сместа, като редувате с тънка струйка петмез. Забучете по една дървена клечка във всяка фунийка. Поставете във фризера за няколко часа, докато се замрази.
5. Преди да сервирате, отстранете хартията и оваляйте в запечени сусамови семена.

Продукти

 

  • 250 мл течна пълномаслена сметана
  • 0.25 ч.ч. пудра захар
  • 0.25 ч.ч. сусамов тахан
  • 25 г петмез от фурми
  • 2 с.л. сусам

Свързани рецепти