Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Таханово парфе

категория 0/5
1. Направете фунийки от хартия за печене.
2. Смесете сметаната, тахана и захарта, като ги разбиете до хомогенна смес. Добавете петмеза от фурми /или меласа/. Разбъркайте.
3. Запечете сусамовите семена в сух тиган, до златисто.
4. Напълнете конусите със сместа, като редувате с тънка струйка петмез. Забучете по една дървена клечка във всяка фунийка. Поставете във фризера за няколко часа, докато се замрази.
5. Преди да сервирате, отстранете хартията и оваляйте в запечени сусамови семена.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Сарит и Итамар