Свински котлети с домати и нахут
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. Извадете свинските котлети от хладилника 30 минути преди готвене.
2. За соса загрейте 1 с.л. зехтин в тиган и запържете в него нарязания на ситно лук. Добавете нарязаната на тънки ивички зелена чушка, както и нарязаните на тънки филийки скилидки месън. Поръсете със сол и разбъркайте. Добавете каперсите и нарязаните маслини без костилки. Разбъркайте и захлупете. Гответе 5-6 минути.
3. Добавете прецедения нахут, лютия червен пипер, нарязаните домати и дафиновите листа. Овкусете с още сол и прясно смлян черен пипер. Разбъркайте. Поставете капак и гответе на слаб огън в продължение на 15 минути. Накрая добавете маслото и вниматено разбъркайте.
4. Поръсете хубаво котлетите със зехтин, сол и черен пипер и ги оваляйте добре. Загрейте добре грил-тиган. Печете котлетите по 4 минути от всяка страна. Прехвърлете котлетите в чиния и ги оставете да починат 4 минути.
5. По средата на чиния оформете канапе от доматен сос с нахут. Върху него поставете пържола. Поръсете с малко лимонов сок.
Продукти
- 3 с.л. зехтин
- 2 свински котлета х 260 г
- 1 глава лук
- 1 тъмнозелена чушка
- 1 с.л. каперси
- 2 скилидки чесън
- щипка едър лют чевен пипер
- 2 пресни дафинови листа
- 6 зелени маслини
- 400 г нарязани домати от консерва
- 200 г нахут от консерва
- 20 г масло
- сол и черен пипер
- 1/2 лимон
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото