1. Извадете свинските котлети от хладилника 30 минути преди готвене.

2. За соса загрейте 1 с.л. зехтин в тиган и запържете в него нарязания на ситно лук. Добавете нарязаната на тънки ивички зелена чушка, както и нарязаните на тънки филийки скилидки месън. Поръсете със сол и разбъркайте. Добавете каперсите и нарязаните маслини без костилки. Разбъркайте и захлупете. Гответе 5-6 минути.

3. Добавете прецедения нахут, лютия червен пипер, нарязаните домати и дафиновите листа. Овкусете с още сол и прясно смлян черен пипер. Разбъркайте. Поставете капак и гответе на слаб огън в продължение на 15 минути. Накрая добавете маслото и вниматено разбъркайте.

4. Поръсете хубаво котлетите със зехтин, сол и черен пипер и ги оваляйте добре. Загрейте добре грил-тиган. Печете котлетите по 4 минути от всяка страна. Прехвърлете котлетите в чиния и ги оставете да починат 4 минути.

5. По средата на чиния оформете канапе от доматен сос с нахут. Върху него поставете пържола. Поръсете с малко лимонов сок.

Продукти

  • 3 с.л. зехтин
  • 2 свински котлета х 260 г
  • 1 глава лук
  • 1 тъмнозелена чушка
  • 1 с.л. каперси
  • 2 скилидки чесън
  • щипка едър лют чевен пипер
  • 2 пресни дафинови листа
  • 6 зелени маслини
  • 400 г нарязани домати от консерва
  • 200 г нахут от консерва
  • 20 г масло
  • сол и черен пипер
  • 1/2 лимон

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички