Свинско задушено в хляб

Свинско задушено в хляб

Начин на приготвяне:

1. Използвайте свинско месо с ясен произход, от животни, гледани свободно. Нарежете месото на парчета. Нарежете лука и чесъна на ситно.
2. Сипете малко олио в добре загрят тиган и запържете за кратко месото от всички страни. Добавете лука и чесъна и запържете още няколко минути. Добавете брашното и щом то зацвърчи, излейте бульона, колкото да покрие месото. Добавете стръковете мащерка и розмарин, и дафиновия лист. Захлупете съда и оставете месото да се задушава в продължение на 45 минути, на ниска температура.
3. Обелете и нарежете целината и моркова на дребни кубчета. Печурките разрежете на четвъртинки, като им махнете пънчетата. Гъбите шийтаке нарежете на четвъртинки целите /може да използвате друг вид гъби/. Обелете картофите и ги нарежете на четвъртинки.
4. Извадете подправките от яхнията и добавете нарязаните зеленчуци. Щом зеленчуците са сварят, добавете сметаната и нарязания на ситно магданоз. Изтискайте сока на лимона и разбъркайте.
5. Запечете кръгъл пълнозърнест хляб, тип селски, за кратко във фурната. Изрежете капаче на хляба и издълбайте меката му вътрешност. Напълнете хляба със свинското задушено и поставете капачето отгоре.

Продукти

  • 800 г свински врат
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • олио
  • 1 с.л. брашно
  • 2 литра пилешки бульон
  • 1 стрък розмарин
  • 1 стрък мащерка
  • 1 дафинов лист
  • 200 г целина
  • 3 моркова
  • 6 картофа
  • 50 г гъби печурки
  • 50 г гъби шийтаке
  • 300 г заквасена сметана
  • 1 връзка магданоз
  • 1 лимон
  • сок
  • 1 кръгъл пълнозърнест или ръжен хляб

Свързани рецепти