Свинско задушено в хляб
1. Използвайте свинско месо с ясен произход, от животни, гледани свободно. Нарежете месото на парчета. Нарежете лука и чесъна на ситно.
2. Сипете малко олио в добре загрят тиган и запържете за кратко месото от всички страни. Добавете лука и чесъна и запържете още няколко минути. Добавете брашното и щом то зацвърчи, излейте бульона, колкото да покрие месото. Добавете стръковете мащерка и розмарин, и дафиновия лист. Захлупете съда и оставете месото да се задушава в продължение на 45 минути, на ниска температура.
3. Обелете и нарежете целината и моркова на дребни кубчета. Печурките разрежете на четвъртинки, като им махнете пънчетата. Гъбите шийтаке нарежете на четвъртинки целите /може да използвате друг вид гъби/. Обелете картофите и ги нарежете на четвъртинки.
4. Извадете подправките от яхнията и добавете нарязаните зеленчуци. Щом зеленчуците са сварят, добавете сметаната и нарязания на ситно магданоз. Изтискайте сока на лимона и разбъркайте.
5. Запечете кръгъл пълнозърнест хляб, тип селски, за кратко във фурната. Изрежете капаче на хляба и издълбайте меката му вътрешност. Напълнете хляба със свинското задушено и поставете капачето отгоре.

Продукти

  • 800 г свински врат 1 глава лук 1 скилидка чесън олио 1 с.л. брашно 2 литра пилешки бульон 1 стрък розмарин 1 стрък мащерка 1 дафинов лист 200 г целина 3 моркова 6 картофа 50 г гъби печурки 50 г гъби шийтаке 300 г заквасена сметана 1 връзка магданоз 1 лимон сок 1 кръгъл пълнозърнест или ръжен хляб

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички