1.  Върху кожата на парчето свински гърди направете разрези с дълбочина 1 см в двете посоки, така че да се получат ромбоидчета. Поставете месото в дълбока тавичка и го поставете непокрите за 1 нощ в хладилника, за да може кожата добре да изсъхне. Извадете месото от хладилника 2 часа преди готвене.

2. Загрейте фурната на 220 градуса и поставете тавичката с месото в нея за 15-20 минути, докато кожата придобие златист цвят. Извадете месото и намалете градусите на 160.

3. В тенджера сипете палмовата захар и я оставете да се разтопи. Добавете черния оцет, рибния и сладкия соев сос. Отстранете дръжките на лютите чушки и ги нарежете на едро заедно със семките. Обелете и нарежете на парчета джинджифила. Обелете и смачкайте скилидките чесън. Добавете всичко в тенджерата и разбъркайте. Деглазирайте с пилешки бульон. Щом сместа стане по-хомогенна, добавете кокосовото мляко и оставете да къкри в продължение на 5 минути.

4. Внимателно излейте соса с кокосово мляко в тавичката, важно е той да не докосва по никакъв начин хрупкавата кожа. Сосът трябва да покрие 2/3 от месото. Поставете във фурната за 1.5-2 часа. Наблюдавайте месото по време на печенето. Ако сосът много намалее, добавете малко бульон или вода.

5. Оставете месото да изстине в тавата за 15-20 минути. След това го извадете върху дъска и го нарежете на филии. На дъното на чиния за сервиране разстелете 1-2 с.л. от соса с кокосово мляко. Върху него подредете резените месо. Сервирайте с гарнитура от ориз на пара и азиатска салата.

Продукти

  • 1 с.л. олио
  • 1200 г свински гърди с кожата (цяло парче)
  • сол
  • 200 г палмова захар
  • 150 мл черен оцет
  • 80 мл рибен сос
  • 80 мл сладък соев сос (кечап манис)
  • 4 см корен джинджифил
  • 4 скилидки чесън
  • 2 дълги червени люти чушки
  • 2 листа кафир лайм
  • 400 мл пилешки бульон
  • 500 мл кокосово мляко

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички