Начин на приготвяне:

1. Нарежете свинското филе на медальони с дебелина 2-3 см, под лек диагонал. Поръсете ги със сол и черен пипер.
2. Обелете и настържете джинджифила. Обелете скилидката чесън и я нарежете на тънки филийки. Сложете ги в дълбока купа и добавете червеното вино, оцета, соевия сос и захарта. Поставете медальоните в маринатата така, че хубаво да се покрият с нея и ги оставете в хладилник за 30 минути.
3. За крокетите сварете обелените картофи и морков за 15 минути. Прецедете ги и ги намачкайте. Брюкселското зеле варете 3 минути. нарежете главичките на резенчета и ги добавете към пюрето от картофи и моркови. Овкусете със сол и черен пипер, добавете яйцето и разбъркайте. Добавете 3-4 с.л. галета и разбъркайте.
4. Сипете останалата галета в чиния. С помощта на две лъжици офромяйте продълговати и тесни крокети и ги оваляйте в галета. пържете крокетите от всички страни, до златисто, в тиган с олио. Извадете крокетите в чиния, постлана с кухненска хартия.
5. В друг тиган загрейте зехтин и изпържете свинските медальони, по 3 минути от всяка страна. Отделете малко от маринатата в купичка и разбъркайте нишестето в нея. Останалата марината добавете при месото и гответе още 6 минути, като през последните 2 минути добавите нишестето. Разбъркайте.
6. Подредете няколко крокети в едната част на чинията, в диагонална редица, а в друга редица - пържените свински медальони. Полейте месото със сос и украсете със стрък магданоз.

Продукти

За месото:

  • 400 г свинско филе
  • 1 ч.л. захар
  • 1 ч.л. нишесте
  • 0.5 ч.ч. соев сос
  • 1 ч.ч. червено вино
  • 50 мл ябълков оцет
  • 1 скилидка чесън
  • 2 см корен джинджифил
  • сол и черен пипер
  • 3 с.л. зехтин

За крокетите:

  • 200 г картофи
  • 100 г моркови
  • 50 г брюкселско зеле
  • 1 яйце
  • 100 г галета
  • сол и черен пипер
  • 4 с.л. олио

Свързани рецепти