Начин на приготвяне:
1. Нарежете на кубчета панчетата /или бекон/ и я запържете от двете страни в тенджера със зехтин. Извадете я в чиния.
2. Поръсете със сол и пипер парчето месо от всички страни. Запържете го и него в зехтина за кратко, от двете страни. Добавете обелените скилидки чесън и нарязания на филийки джинджифил /5-6 филийки/. Добавете и меда, директно върху месото. Върнете запържената панчета в тенджерата и пуснете стръковете розмарин. Излейте бульона и захлупете за десетина минути.
3. Добавете нарязаните на едро морков, лук и пащърнак /вместо него може да сложите няколко парчета тиква/. Оставете ястието да ври половин час, след което извадете зеленчуците и оставете още един час да се готви месото.
4. Когато месото е напълно готово, върнете зеленчуците в тенджерата за минута-две.
5. Сервирайте свинското, нарязано на тънки филии със зеленчуци и залято със сос.
2. Поръсете със сол и пипер парчето месо от всички страни. Запържете го и него в зехтина за кратко, от двете страни. Добавете обелените скилидки чесън и нарязания на филийки джинджифил /5-6 филийки/. Добавете и меда, директно върху месото. Върнете запържената панчета в тенджерата и пуснете стръковете розмарин. Излейте бульона и захлупете за десетина минути.
3. Добавете нарязаните на едро морков, лук и пащърнак /вместо него може да сложите няколко парчета тиква/. Оставете ястието да ври половин час, след което извадете зеленчуците и оставете още един час да се готви месото.
4. Когато месото е напълно готово, върнете зеленчуците в тенджерата за минута-две.
5. Сервирайте свинското, нарязано на тънки филии със зеленчуци и залято със сос.
Продукти
- 500 г свинско филе
- панчета или бекон
- сол и черен пипер
- 2 скилидки чесън
- 4 с.л. мед
- пресен джинджифил
- 4 стръка розмарин
- 2 моркова
- 3 глави лук шалот
- 1 коренче пащърнак
- 200 мл бульон