Свинско печено с ароматна кора
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Залейте ябълките с 50 мл гореща вода и брендито и ги оставете за 10 минути да набъбнат.
2. Смелете в блендер чесъна, орехите, горчицата, чилито, листата от розмарина и мащерката, солта и черния пипер. Добавете отцедените ябълки, зеления пипер и сметаната и отново разбийте.
3. Намажете месото с ароматната смес и оставете за една нощ в хладилник.
4. Загрейте фурната на 180 градуса (с вентилатор). Сложете месото в тава, добавете нарязаните на едро лук и морков, налейте виното и покрийте с алуминиево фолио. Печете 1 час, отстранете фолиото и запечете за още поне 30 минути. Охладете леко. Нарежете сервирайте.
5. За гарнитурата обелете целината и я нарежете на кубчета. Загрейте маслото в тиган. Сложете целината, добавете лимоновия сок, мащерката, горчицата, меда, сол и пипер и разбъркайте. Налейте 100 мл вода и похлупете. Гответе, докато остане леко хрупкава в средата.
6. Сварете киноата в подсолена вода и я отцедете. Разбъркайта я с готовата целина и нарязания на ситно магданоз.
7. Поднесете месото с гарнитурата.
Съвет:
Може да пасирате зеленчуците от тавата, да ги прецедите, да ги сложите в касерола, да кипнете и да налеете сметана. Така ще имате и сос към месото.
2. Смелете в блендер чесъна, орехите, горчицата, чилито, листата от розмарина и мащерката, солта и черния пипер. Добавете отцедените ябълки, зеления пипер и сметаната и отново разбийте.
3. Намажете месото с ароматната смес и оставете за една нощ в хладилник.
4. Загрейте фурната на 180 градуса (с вентилатор). Сложете месото в тава, добавете нарязаните на едро лук и морков, налейте виното и покрийте с алуминиево фолио. Печете 1 час, отстранете фолиото и запечете за още поне 30 минути. Охладете леко. Нарежете сервирайте.
5. За гарнитурата обелете целината и я нарежете на кубчета. Загрейте маслото в тиган. Сложете целината, добавете лимоновия сок, мащерката, горчицата, меда, сол и пипер и разбъркайте. Налейте 100 мл вода и похлупете. Гответе, докато остане леко хрупкава в средата.
6. Сварете киноата в подсолена вода и я отцедете. Разбъркайта я с готовата целина и нарязания на ситно магданоз.
7. Поднесете месото с гарнитурата.
Съвет:
Може да пасирате зеленчуците от тавата, да ги прецедите, да ги сложите в касерола, да кипнете и да налеете сметана. Така ще имате и сос към месото.
Продукти
- 1400 г свински врат 200 мл бяло вино 1 глава лук 1 морковЗа ароматната кора:70 г сушени ябълки 50 мл бренди 100 г орехи 3 скилидки чесън 50 г ретро горчица 0.5 ч.л. едър лют червен пипер 1 стрък розмарин 3 стръка мащерка 1 ч.л. маринован зелен пипер сол и черен пиперЗа гарнитурата:1 кг целина 50 г масло 200 г киноа 1 с.л. лимонов сок 1 стрък мащерка 1 с.л. мед 1 ч.л. горчица 4 стръка магданоз сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Стоян и Лора
Палачинки със зелен сос и сирене
Рецепти Стоян и Лора
Тарт с желирани плодове
Рецепти Стоян и Лора
Козуначени топчета с домашен течен шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Курабийките на мама Еми
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Стоян и Лора
Мъфини с мак
Рецепти Стоян и Лора
Супа от чушки