1. Залейте ябълките с 50 мл гореща вода и брендито и ги оставете за 10 минути да набъбнат.

2. Смелете в блендер чесъна, орехите, горчицата, чилито, листата от розмарина и мащерката, солта и черния пипер. Добавете отцедените ябълки, зеления пипер и сметаната и отново разбийте.

3. Намажете месото с ароматната смес и оставете за една нощ в хладилник.

4. Загрейте фурната на 180 градуса (с вентилатор). Сложете месото в тава, добавете нарязаните на едро лук и морков, налейте виното и покрийте с алуминиево фолио. Печете 1 час, отстранете фолиото и запечете за още поне 30 минути. Охладете леко. Нарежете сервирайте. 

5. За гарнитурата обелете целината и я нарежете на кубчета. Загрейте маслото в тиган. Сложете целината, добавете лимоновия сок, мащерката, горчицата, меда, сол и пипер и разбъркайте. Налейте 100 мл вода и похлупете. Гответе, докато остане леко хрупкава в средата. 

6. Сварете киноата в подсолена вода и я отцедете. Разбъркайта я с готовата целина и нарязания на ситно магданоз.

7. Поднесете месото с гарнитурата.

Съвет:
Може да пасирате зеленчуците от тавата, да ги прецедите, да ги сложите в касерола, да кипнете и да налеете сметана. Така ще имате и сос към месото.

Продукти

  • 1400 г свински врат 200 мл бяло вино 1 глава лук 1 морковЗа ароматната кора:70 г сушени ябълки 50 мл бренди 100 г орехи 3 скилидки чесън 50 г ретро горчица 0.5 ч.л. едър лют червен пипер 1 стрък розмарин 3 стръка мащерка 1 ч.л. маринован зелен пипер сол и черен пиперЗа гарнитурата:1 кг целина 50 г масло 200 г киноа 1 с.л. лимонов сок 1 стрък мащерка 1 с.л. мед 1 ч.л. горчица 4 стръка магданоз сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички