Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Свинско печено

категория 5/5
1. Оставете парчето месо непокрито за една нощ в хладилник, за да изсъхне кожата му. Преди печенето с много остър нож направете разрези в кожата на месото, без да стигате до мазнината.
2. Преди да печете месото загрейте много хубаво фурната на 220 градуса.
3. Постелете дълбока тава за печене със стръкове риган. Върху тях поставете свинската плешка. Втрийте едра сол в кожата с ръце. Сложете месото да се пече 20 минути.
4. Обелете и нарежете на едро картофите /може да ползвате големи сладки картофи или обикновени/. Добавете ги при месото на 20-тата минута и печете за още 30 минути на по-слаб огън /180-200 градуса/.
5. За глазурата смесете в тенджерка бульона, виното и меда и ги оставете да заврят. Сместа трябва да къкри 10-15 минути, докато стане като гъст сироп.
6. Сервирайте печен котлет с две парчета синьо сирене върху него и полят с винена глазура. Гарнирайте с печени картофи.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
Рецепта на: Дона Хей