Свинско, пълнено с шунка и кашкавал

1. Вземете парчето месо, разстелете го върху дъска и направете недълбоки диагонални разрези в него. Покрийте го с прозрачно фолио и го начукайте. Целта е да се изтънят краищата му. След това го поръсете с малко сол и черен пипер и наредете тънки парчета шунка и кашкавал. Завийте месото на руло откъм дългата му страна.

2. Увийте рулото в алуминиево фолио, като бонбон. Загрейте съвсем малко олио в тиган и сложете увитото месо да се запече от двете страни. След това развийте рулото и запечете отново неувитото месо от двете страни.

3. В друг тиган с малко мазнина задушете нарязаните на едро зеленчуци. Накрая добавете накъсани листа босилек. Овкусете с малко сол

4. Към месото добавете бялото вино и когато алкохолът се изпари, добавете доматеното пюре и разбъркайте. След това добавете сметаната, предварително разбъркана с малко вода и бъркайте. Сосът трябва да придобие розов цвят и да е плътен.

5. Сервирайте половин руло със задушени зеленчуци.


Крехко свинско руло с шунка и кашкавал, гарнирано със задушени зеленчуци

Продукти

  • За рулото:300 г свинско филе 50 г шунка 50 г кашкавал олио сол и черен пиперЗа задушените зеленчуци:2 стръка праз 1 тиквичка 2 моркова 4 бр. чери домати олио сол и черен пиперЗа соса:3 с.л. заквасена сметана 3 с.л. концентрирано доматено пюре 100 мл бяло вино

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички