Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Свинско, пълнено с шунка и кашкавал

категория 0/5

1. Вземете парчето месо, разстелете го върху дъска и направете недълбоки диагонални разрези в него. Покрийте го с прозрачно фолио и го начукайте. Целта е да се изтънят краищата му. След това го поръсете с малко сол и черен пипер и наредете тънки парчета шунка и кашкавал. Завийте месото на руло откъм дългата му страна.

2. Увийте рулото в алуминиево фолио, като бонбон. Загрейте съвсем малко олио в тиган и сложете увитото месо да се запече от двете страни. След това развийте рулото и запечете отново неувитото месо от двете страни.

3. В друг тиган с малко мазнина задушете нарязаните на едро зеленчуци. Накрая добавете накъсани листа босилек. Овкусете с малко сол

4. Към месото добавете бялото вино и когато алкохолът се изпари, добавете доматеното пюре и разбъркайте. След това добавете сметаната, предварително разбъркана с малко вода и бъркайте. Сосът трябва да придобие розов цвят и да е плътен.

5. Сервирайте половин руло със задушени зеленчуци.

За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Ненад Великович