Свинско, пълнено с шунка и кашкавал

Свинско, пълнено с шунка и кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Вземете парчето месо, разстелете го върху дъска и направете недълбоки диагонални разрези в него. Покрийте го с прозрачно фолио и го начукайте. Целта е да се изтънят краищата му. След това го поръсете с малко сол и черен пипер и наредете тънки парчета шунка и кашкавал. Завийте месото на руло откъм дългата му страна.

2. Увийте рулото в алуминиево фолио, като бонбон. Загрейте съвсем малко олио в тиган и сложете увитото месо да се запече от двете страни. След това развийте рулото и запечете отново неувитото месо от двете страни.

3. В друг тиган с малко мазнина задушете нарязаните на едро зеленчуци. Накрая добавете накъсани листа босилек. Овкусете с малко сол

4. Към месото добавете бялото вино и когато алкохолът се изпари, добавете доматеното пюре и разбъркайте. След това добавете сметаната, предварително разбъркана с малко вода и бъркайте. Сосът трябва да придобие розов цвят и да е плътен.

5. Сервирайте половин руло със задушени зеленчуци.


Крехко свинско руло с шунка и кашкавал, гарнирано със задушени зеленчуци

Продукти

За рулото:

  • 300 г свинско филе
  • 50 г шунка
  • 50 г кашкавал
  • олио
  • сол и черен пипер

За задушените зеленчуци:

  • 2 стръка праз
  • 1 тиквичка
  • 2 моркова
  • 4 бр. чери домати
  • олио
  • сол и черен пипер

За соса:

  • 3 с.л. заквасена сметана
  • 3 с.л. концентрирано доматено пюре
  • 100 мл бяло вино

Свързани рецепти