Начин на приготвяне:

1. Овкусете филетата със сол, пипер и малко зехтин. Изпечете ги на грил или скара.
2. За соса сложете млякото в тенджера и изчакайте да кипне. Нарежете сиренето на кубчета и ги добавете. Бъркайте до разтопяването му. Млякото ще се пресече. Нарежете смокините на кубчета, като предварително сте махнали дръжките им. Добавете ги в соса, когато той е придобил гладкост.
3. Сложете доматчетата върху грила или скарата да се запекат. Сварете броколито за кратко в подсолена вода. След това го прецедете. Сварете пастата. Като я прецедите, капнете няколко капки зехтин върху нея.
4. Сервирайте паста, върху нея филийки месо. залейте със соса със сирене. Гарнирайте с броколи, доматчета и рукола.

Продукти

  • 350 г папарделе
  • 125 г холандско сирене
  • 100 мл пълномаслено прясно мляко
  • 100 г сушени смокини
  • 2 парчета свинско филе
  • сол и черен пипер
  • 1 бр. броколи
  • 200 г чери доматчета
  • 50 г рукола

Свързани рецепти