Начин на приготвяне:
1. Овкусете филетата със сол, пипер и малко зехтин. Изпечете ги на грил или скара.
2. За соса сложете млякото в тенджера и изчакайте да кипне. Нарежете сиренето на кубчета и ги добавете. Бъркайте до разтопяването му. Млякото ще се пресече. Нарежете смокините на кубчета, като предварително сте махнали дръжките им. Добавете ги в соса, когато той е придобил гладкост.
3. Сложете доматчетата върху грила или скарата да се запекат. Сварете броколито за кратко в подсолена вода. След това го прецедете. Сварете пастата. Като я прецедите, капнете няколко капки зехтин върху нея.
4. Сервирайте паста, върху нея филийки месо. залейте със соса със сирене. Гарнирайте с броколи, доматчета и рукола.
2. За соса сложете млякото в тенджера и изчакайте да кипне. Нарежете сиренето на кубчета и ги добавете. Бъркайте до разтопяването му. Млякото ще се пресече. Нарежете смокините на кубчета, като предварително сте махнали дръжките им. Добавете ги в соса, когато той е придобил гладкост.
3. Сложете доматчетата върху грила или скарата да се запекат. Сварете броколито за кратко в подсолена вода. След това го прецедете. Сварете пастата. Като я прецедите, капнете няколко капки зехтин върху нея.
4. Сервирайте паста, върху нея филийки месо. залейте със соса със сирене. Гарнирайте с броколи, доматчета и рукола.
Продукти
- 350 г папарделе
- 125 г холандско сирене
- 100 мл пълномаслено прясно мляко
- 100 г сушени смокини
- 2 парчета свинско филе
- сол и черен пипер
- 1 бр. броколи
- 200 г чери доматчета
- 50 г рукола