1. Нарежете месотона филийки с дебелина 2-3 см, под диагонал. Поръсете ги със сол и черен пипер, а след това ги оваляйте в брашно.
2. Изпържете парчетата месо в тиган с 3 с.л. зехтин, по 3-5 минути от всяка страна. Извадете месото в чиния.
3. В същия тиган запържете пресните или замразени грах и царевица. добавете захарта и щом тя започне да се карамелизира, добавете виното.
4. Разрежете лимона на резени и отстранете кората им. Нарежете ги на кубчета и ги добавете при зеленчуците. Върнете месото при зеленчуците и поръсете със сол и черен пипер. Гответе до готовност на зеленчуците.
5. Сервирайте грах и царевица, а върху тях 3-4 филийки месо. Гарнирайте с резен лимон и стрък копър.

Продукти

  • 400 г свинско филе 50 г брашно 3 с.л. зехтин 100 мл бяло вино 100 г замразена царевица 100 г грах 1 с.л. кафява захар сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички