Начин на приготвяне:

1. Вземете цяло, почистено от всякакви мазнини и жилки парче свинско филе. Нарежете го на еднакви филийки, но без да режете докрай, така, че да се разтвори като ветрило.
2. Поставете месото в дълбока тавичка. Поръсете го със сол, черен пипер, червен пипер и малко зехтин. Хубаво оваляйте месото в подправките, от всички страни.
3. Обелете ананаса, отстранете твърдата му вътрешност и го нарежете на филийки със същата дебелина като тези от месото. Мушнете всяко парче ананас между две филийки месо. Поръсете с анасон, карамфил, кимион. Изсипете бялото вино и портвайна, като поливате и месото. Поставете по съвсем малко парченце масло върху всяка филийка месо. Най-накрая залейте с портокалов сок. Печете месото в предварително загрята фурна на 190 градуса 1 час.
4. Сварете ориз басмати с няколко гвоздейчета карамфил в съотношение 1:3 с вода, до абсорбирането ѝ. Щом оризът се свари, пуснете няколко малки бучки масло и захлупете. Оставете ориза да почине 10 минути.
5. Сервирайте парче свинско с ананас, гарнирано с ориз басмати. Полейте със сос.

Продукти

  • 1 парче свинско филе
  • 0.5 ананас
  • сол
  • 0.5 ч.л. прясно смлян черен пипер
  • 0.5 ч.л. червен пипер
  • 2 звездички анасон
  • 4 гвоздейчета карамфил
  • 0.5 ч.л. смлян кимион
  • 1 винена чаша бяло вино
  • 1 винена чаша портвайн
  • 1 портокал
  • сок
  • 30 г масло

Свързани рецепти