Начин на приготвяне:

1. Разбъркайте около 2 л студена вода със солта, захарта, стритите зърна бахар и целите зърна черен пипер. Солта и захарта трябва да се разтворят.

2. Почистете свинското контрафиле от ципата и го нарежете на филийки с дебелина 2 см. Пуснете ги в саламурата. Притеснете с чиния, за да не изплуват и ги оставете да престоят около 2 часа.

3. Извадете месото от саламурата. Измийте го и след това го подсушете. Увийте всяко парче в було.

4. Загрейте тиган и налейте олиото. Сложете месото да се пържи. Добавете маслото, смачканата скилидка чесън и мащерката. След 2-3 минути обърнете. Гответе още 1-2 минути, като обливате с маслото. В същата мазнина пригответе и останалото месо.

5. Обелете ряпата и морковите и ги нарежете на жулиен. Поръсете със солта и ги оставете да престоят 30 минути.
6. Разбъркайте захарта с оцета и 100 мл вода, трябва да се разтвори.

7. Изстискайте зеленчуците от отделилата се вода и ги прехвърлете в купа. Залейте с маринатата и ги оставете да престоят поне 1 час.

8. Сервирайте месото със зеленчуците.

Продукти

  • 600 г свинско контрафиле
  • 20 мл олио
  • 40 г краве масло
  • 2 стръка мащерка
  • 2 скилидки чесън
  • 50 г захар
  • 100 г сол
  • 1 ч.л. черен пипер на зърна
  • 2 зърна бахар
  • свинско було

За гарниране:

  • 300 г моркови
  • 200 г ряпа дайкон
  • 60 мл бял винен оцет
  • 1.5 с.л. захар
  • 0.5 ч.л. сол

Свързани рецепти