Рецептата е на Юлиян Любенов.

1. Нарежете измитото и подсушено бонфиле на медальони и ги овкусете със сол и черен пипер. След това ги запържете от двете страни в зехтина.
2. Върху всеки медальон поставете парче синьо сирене и изпечете месото на 180 градуса за около 6–7 минути.
3. Нарежете крушите на тънки филии и ги сложете да се запекат леко в тиган или на плоча, без мазнина.
4. През това време в силно загрят тиган карамелизирайте захарта. Поставете крушите, налейте коняка, фламбирайте и оставете за 2–3 минути на огъня.
5. В подходящ съд загрейте оцета, добавете захарта, сол на вкус и доматеното пюре. Оставете на котлона, докато сосът се сгъсти. Поднесете месото с крушите и соса.

Продукти

  • 300 г свинско бонфиле 100 г круши 60 г захар 20 мл коняк 40 г синьо сирене сол и черен пипер 1 с.л. зехтинЗа соса:30 г доматено пюре 150 мл червен винен оцет 70 г захар сол

Начин на приготвяне: