Свински врат с пълнени картофи и естрагонов сос
1.Намажете месото с горчицата и го оваляйте в подправките. Сипете солта в тава, сложете месото върху нея и печете 2 часа на 200 градуса.
2. Сварете картофите до полуготовност. Пасирайте спанака и го смесете с 2 с. л. настърган пармезан, настъргана лимонова кора, прясно настъргано индийско орехче, сол, разбъркайте и прибавете 1 с. л. нишесте. Накрая добавете жълтъка и разбъркайте. Белтъка разбийте на сняг. Прибавете го към плънката внимателно.
3. Отрежете капаче от картофите по дължина или ги разрежете на две (в първия вариант имате по-голяма порция с повече плънка, но трябва да увеличите продуктите). Издълбайте ги, от долната страна ги изрежете, за да стоят стабилно, посолете и напълнете със спаначената смес. Сложете ги във фурната при месото на горната решетка за 10 минути.
4. За соса сгорещете маслото в тигана, прибавете 2 лъжици горчица, разбъркайте и добавете заквасената сметана, сол, бяло вино, накъсан естрагон, разбъркайте и дръпнете от огъня. Добавете два жълтъка един по един, разбъркайте и върнете на огъня. Ако сосът е гъст, налейте още малко вино. Накрая поръсете с черен пипер.

Продукти

  • 1 цяло парче свински врат без кост 5 с.л. люта горчица 1 ч.ч. смес от сухи - риган майоран магданоз розмарин копър семена кориандър 1 кг солЗа картофите:4 картофа 2 ч.ч. листа спанак 2 с.л. настърган пармезан 0.5 лимон настъргана кора сол щипка смляно индийско орехче 1 с.л. нишесте 1 яйцеЗа соса:1 с.л. краве масло 2 с.л. горчица 1 ч.ч. заквасена сметана сол 1 ч.ч. бяло вино 2 стръка естрагон 2 жълтъка сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне: