Свински врат, пълнен със зеленчуци

Продукти

  • 2 кг свински врат магданоз чесън оцет конец сол черен пипер 500 г моркови 500 г картофи 500 г лук 500 г чушки Магданоз и други зелени подправки 500 г киноа

Начин на приготвяне:

  • За гарнитурата нарязваме на едро зеленчуците, запържваме ги в тигана след месото, добавяме се сол, черен пипер и един дафинов лист. Слагат се в тавичката около месото. Пече се около 45 минути на умерена температура. Когато е готово, месото се нарязва на дебели филии. В чиния се насипва сварена киноа за основа, върху нея се поставя месото и около него печените зеленчуци. Гарнира се с кълнове от глухарче, магданоз, дафиновите листенца от зеленчуците. Запечатва се (запържва се за кратко) от всички страни в тиган със сгорещена мазнина. Така след печенето месото ще

Свързани рецепти

Виж всички