Свински врат, пълнен със зеленчуци

Свински врат, пълнен със зеленчуци

Подготовка

За гарнитурата нарязваме на едро зеленчуците, запържваме ги в тигана след месото, добавяме се сол, черен пипер и един дафинов лист. Слагат се в тавичката около месото. Пече се около 45 минути на умерена температура. Когато е готово, месото се нарязва на дебели филии. В чиния се насипва сварена киноа за основа, върху нея се поставя месото и около него печените зеленчуци. Гарнира се с кълнове от глухарче, магданоз, дафиновите листенца от зеленчуците. Запечатва се (запържва се за кратко) от всички страни в тиган със сгорещена мазнина. Така след печенето месото ще

Продукти

  • 2 кг свински врат
  • магданоз
  • чесън
  • оцет
  • конец
  • сол
  • черен пипер
  • 500 г моркови
  • 500 г картофи
  • 500 г лук
  • 500 г чушки
  • Магданоз и други зелени подправки
  • 500 г киноа

Свързани рецепти