Подготовка
За гарнитурата нарязваме на едро зеленчуците, запържваме ги в тигана след месото, добавяме се сол, черен пипер и един дафинов лист. Слагат се в тавичката около месото. Пече се около 45 минути на умерена температура. Когато е готово, месото се нарязва на дебели филии. В чиния се насипва сварена киноа за основа, върху нея се поставя месото и около него печените зеленчуци. Гарнира се с кълнове от глухарче, магданоз, дафиновите листенца от зеленчуците. Запечатва се (запържва се за кратко) от всички страни в тиган със сгорещена мазнина. Така след печенето месото ще
Продукти
- 2 кг свински врат
- магданоз
- чесън
- оцет
- конец
- сол
- черен пипер
- 500 г моркови
- 500 г картофи
- 500 г лук
- 500 г чушки
- Магданоз и други зелени подправки
- 500 г киноа