Свински бут със зеленчуци

Свински бут със зеленчуци

Подготовка

Извадете месото и добавете вино към зеленчуците. Прецедете соса. За соса в същия тиган сложете остатъци от зеленчуците, заедно с лук, чесън , зърна черен пипер, дафинов лист. Добавете и месото. За да направите глазура на зеленчуците добавете смес от захар, масло, черен пипер, малко бульон и щипчица розмарин. Извадете зеленчуците. В тиган с малко мазнина сложете първо морковите. Добавете малко бульон. Когато морковите омекнат, добавете всички останали зеленчуци. Нарежете всички зеленчуци на ленти. Запечатайте го от двете страни в тиган с мазнина. Дръпнете от

Продукти

  • 1 кг свински бут
  • конец
  • сол
  • пипер

За соса:

  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • черен пипер
  • 1 дафинов лист
  • 50 г масло
  • черен пипер на зърна
  • червено вино
  • сол

За гарнитурата:

  • 200 г моркови
  • 200 г ряпа
  • 200 г тиквички
  • 1 глава целина
  • 100 г захар
  • черен пипер
  • розмарин
  • бульон
  • масло

Свързани рецепти