Свински шишчета по корейски

Свински шишчета по корейски

Начин на приготвяне:

1. В купа сложете всички съставки за маринатата - люта чушка, джинджифил, чесън, оризово вино, соев сос, захар и барбекю паста. Разбъркайте много добре, до хомогенност.

2. Нарежете свинските гърди на парчета с деелина 1-1 1/2 см. Поставете резените месо в маринатата и хубаво ги оваляйте в нея. Оставете месото да престои в маринатата поне за 2 часа.

3. Направете жарава в барбекю. Нанижете по две парчета свински гърди на метален шиш, по дължина. Поставете шишчетата върху скарата и ги намажете с останалата марината. Печете шишчетата между 8 и 15 минути, като от време на време ги обръщате.

4. Поднесете свинските шишчета, гарнирани със стръкове кориандър. За гарнитура поднесете салата от кимчи със соеви кълнове и кориандър.

Продукти

1 ч.л. нарязана на ситно люта чушка

1 ч.л. пюриран чесън

1 ч.л. настърган джинджифил

1 с.л. оризово вино

1 с.л. сладък соев сос

1 с.л. корейска барбекю паста

1/2 ч.л. захар

500 г свински гърди

3 стръка кориандър

Свързани рецепти