Свински руладини със сушени плодове

Рецепта за свински руладини върху пюре от зеленчуци.

1. За пюрето от зеленчуци сложете в тенджера почистените розички карфиол, обелената земна ябълка, както и обелената и нарязана на парчета ряпа. Залейте с прясното мляко, добавете 30 г масло и стрък розмарин. Задушавайте зеленчуците около 30 минути. След това пасирайте до получаване на гладко пюре и добавете капка трюфелово олио.

2. За плънката за руладините от свинско месо сипете в зехтин 2 с.л. зехтин и 30 г масло. Добавете нарязаната на ситно скилидка чесън. Нарежете на ситно сушените плодове /предварително извадете костилките на фурмите/ и ги добавете и тях. Добавете нарязаната салвия и джинджифила. Разбъркайте. Накрая овкусете със сол, черен пипер и провансалски подправки и разбъркайте. Пресипете плънката в купа. Добавете към нея нарязаните на ситно обелени и сварени кестени. Разбъркайте.

3. За гъбения сос загрейте много добре същия тиган и сипете 5-6 с.л. зехтин. Почистете гъбите с помощта на нож. Нарежете или накъсайте на едро гъбите /по-малките можете да оставите цели/ и ги сложете в тигана. Добавете масло, ситно нарязан розмарин и 3 стръка мащерка. Добавете нарязани на ситно сварени кестени. Овкусете със сол и черен пипер. Щом гъбите са готови, добавете течна сметана и нарязана на ситно люта чушка по ваш вкус. Дръпнете от огъня и добавете жълтъците. Разбъркайте енергично.

4. За тази рецепта за свински руладини изтънете много добре свинското месо с помощта на чукче. Поръсете със сол и черен пипер от двете страни. В единия край на всяка пържола поставете 1 с.л. от плънката със сушени плодове. Върху тях поставете малка бучка масло. Навийте месото на руло много стегнато. След това увийте всяко руло в прозрачно фолио, като стягате много добре от двете страни, като бонбон.

5. Пуснете свинските руладини в тенджера с гореща вода /през цялото време на готвене температурата не трябва да е повече от 100 градуса/ и гответе 20 минути.

6. Сервирайте свинските руладини върху пюре от карфиол и земна ябълка. Гарнирайте със соса от гъби, мариновани гъби и кълнове от ряпа.

свински руладини

рецепта за свински руладини със зеленчуци

руладини със зеленчуци

Продукти

  • 4 свински пържоли
  • 200 г карфиол
  • 200 г земна ябълка
  • 100 г бяла ряпа
  • 100 г алабаш
  • 100 мл прясно мляко
  • 1 капка трюфелово олио
  • 100 г масло
  • 1 стрък розмарин
  • сол и бял пипер
  • За плънката:
  • 30 г масло
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 скилидка чесън
  • 100 г сушени кайсии
  • 100 г фурми без костилки
  • 50 г сушени боровинки
  • 1 ч.л. смлян джинджифил
  • 1 с.л. нарязана салвия
  • сол и черен пипер
  • 1 ч.л. сухи провансалски подправки /мащерка
  • риган
  • розмарин
  • босилек/
  • 75 г сварени кестени
  • За гъбения сос:
  • 300 г гъби - кладница
  • печурки
  • 100 г мариновани гъби
  • 30 г масло
  • 3 с.л. зехтин
  • 1 стрък розмарин
  • 3 стръка мащерка
  • 75 г сварени кестени
  • 100 мл течна сметана
  • 0.5 люта чушка
  • 2 жълтъка
  • сол и бял пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички