Свински руладини със сушени плодове
Рецепта от: Божана Кацарова

Рецепта за свински руладини върху пюре от зеленчуци.
1. За пюрето от зеленчуци сложете в тенджера почистените розички карфиол, обелената земна ябълка, както и обелената и нарязана на парчета ряпа. Залейте с прясното мляко, добавете 30 г масло и стрък розмарин. Задушавайте зеленчуците около 30 минути. След това пасирайте до получаване на гладко пюре и добавете капка трюфелово олио.
2. За плънката за руладините от свинско месо сипете в зехтин 2 с.л. зехтин и 30 г масло. Добавете нарязаната на ситно скилидка чесън. Нарежете на ситно сушените плодове /предварително извадете костилките на фурмите/ и ги добавете и тях. Добавете нарязаната салвия и джинджифила. Разбъркайте. Накрая овкусете със сол, черен пипер и провансалски подправки и разбъркайте. Пресипете плънката в купа. Добавете към нея нарязаните на ситно обелени и сварени кестени. Разбъркайте.
3. За гъбения сос загрейте много добре същия тиган и сипете 5-6 с.л. зехтин. Почистете гъбите с помощта на нож. Нарежете или накъсайте на едро гъбите /по-малките можете да оставите цели/ и ги сложете в тигана. Добавете масло, ситно нарязан розмарин и 3 стръка мащерка. Добавете нарязани на ситно сварени кестени. Овкусете със сол и черен пипер. Щом гъбите са готови, добавете течна сметана и нарязана на ситно люта чушка по ваш вкус. Дръпнете от огъня и добавете жълтъците. Разбъркайте енергично.
4. За тази рецепта за свински руладини изтънете много добре свинското месо с помощта на чукче. Поръсете със сол и черен пипер от двете страни. В единия край на всяка пържола поставете 1 с.л. от плънката със сушени плодове. Върху тях поставете малка бучка масло. Навийте месото на руло много стегнато. След това увийте всяко руло в прозрачно фолио, като стягате много добре от двете страни, като бонбон.
5. Пуснете свинските руладини в тенджера с гореща вода /през цялото време на готвене температурата не трябва да е повече от 100 градуса/ и гответе 20 минути.
6. Сервирайте свинските руладини върху пюре от карфиол и земна ябълка. Гарнирайте със соса от гъби, мариновани гъби и кълнове от ряпа.
Продукти
- 4 свински пържоли
- 200 г карфиол
- 200 г земна ябълка
- 100 г бяла ряпа
- 100 г алабаш
- 100 мл прясно мляко
- 1 капка трюфелово олио
- 100 г масло
- 1 стрък розмарин
- сол и бял пипер
- За плънката:
- 30 г масло
- 2 с.л. зехтин
- 1 скилидка чесън
- 100 г сушени кайсии
- 100 г фурми без костилки
- 50 г сушени боровинки
- 1 ч.л. смлян джинджифил
- 1 с.л. нарязана салвия
- сол и черен пипер
- 1 ч.л. сухи провансалски подправки /мащерка
- риган
- розмарин
- босилек/
- 75 г сварени кестени
- За гъбения сос:
- 300 г гъби - кладница
- печурки
- 100 г мариновани гъби
- 30 г масло
- 3 с.л. зехтин
- 1 стрък розмарин
- 3 стръка мащерка
- 75 г сварени кестени
- 100 мл течна сметана
- 0.5 люта чушка
- 2 жълтъка
- сол и бял пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пушена сьомга със салца от чили
Рецепти Джейми Оливър
Испански омлет