1. За първата марината смесете в купа продуктите и ги разбъркайте с помощта на тел, докато медът се разтвори.
2. Пилешките гърди /бяло месо без кост/ разрежете на по-тънки парчета, шницели, по дължина, с размер две хапки. Оваляйте хубаво месото в маринатата и го оставете да стои в нея колкото е възможно по-дълго.
3. За втората марината смесете продуктите в купа и разбъркайте добре. Нарежете ребрата на малки парчета и оваляйте всяко в маринатата. Подредете маринованите парчета в тава, постлана с хартия за печене.
4. Бифтека /или рамстека/ нарежете на парчета, под диагонал. Оваляйте всяко парче добре в същата марината и ги подредете в тавата. Оставете месото да се маринова възможно най-дълго.
5. Загрейте добре скара или барбекю и я натрийте с парче бекон. Изпечете първо свинските ребра, като ги обръщате на всеки десет минути. Печете ги по 10-15 минути от всяка страна. Пилешките гърди печете по 5-6 минути от всяка страна, а бифтека - до желаната степен.
6. Поднесете печеното месо с барбекю сос и салата.

Продукти

  • 1 кг свински ребра 1 кг телешки бифтек 500 г пилешки гърдиЗа едната марината:1 с.л. мед сол и черен пипер 1 ч.л. къри на прах 50 мл балсамов оцетЗа другата марината:2 ч.л. горчица 1 с.л. червен пипер 50 мл зехтин сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички