Свински ребърца на барбекю
Рецепта от: Том Керидж
Свинските ребра са идеални за печене на скара. Загрейте барбекюто добре и пригответе жълт барбекю сос, с който да мажете ребърцата. Поднесете със салата Колсло.
Продукти
- 2 цели парчета свински ребърца
- 330 мл бира
- За маринатата:
- 2 ч.л. сол
- 2 с.л. пушен червен пипер
- 2 ч.л. чесън на прах
- 4 с.л. олио
- 1 с.л. кленов сироп
- За жълтия барбекю сос:
- 200 мл американска горчица
- 30 мл бърбън
- 4 с.л. течен мед
- 4 с.л. ябълков оцет
- 4 с.л. светлокафява захар
- За салатата колсло:
- 1/4 червено зеле
- 1/4 бяло зеле
- 1 глава лук
- 1 глава фенел
- 1 голям морков
- 6 с.л. майонеза
- 2 с.л. бял винен оцет
- 2 с.л. американска горчица
- 2 шепи нарязан кориандър
- 4 мариновани люти чушки
Начин на приготвяне:
- 1. Поставете предварително почистените от сухожилия свински ребра (от гърба) в дълбока тавичка.
- 2. В купа смесете продуктите за маринатата и разбъркайте добре. Втрийте сместа в месото, с ръце. Добавете бирата и покрийте с алуминиево фолио. Ако имате време, поставете ребрата в хладилник за 1-2 часа.
- 3. Печете ребрата покрити в предваритено загрято на 160 градуса затворено барбекю 1 час.
- 4. В касерола сипете продуктите за жълтия барбекю сос и поставете върху скарата. Щом сместа заври, оставете 1-2 минути и дръпнете от огъня. Оставете да изстине.
- 5. Поставете печените ребра върху добре загрята скара и печете 2-3 минути. Обърнете и печете още 2-3 минути, като намажете с приготвения барбекю сос. Обърнете още веднъж и намажете ребрата. Щом ребрата се карамелизират и от двете страни, ги прехвърлете върху дървена дъска. Намажете отново с барбекю сос. Щом месото почине, нарежете на парчета.
- 6. За салатата смесете в купа нарязаното на тънки ивици червено и бяло зеле. Добавете лука и фенела - нарязани на тънко, моркова - настърган на едро и нарязаните на ситно мариновани люти чушки. Добавете останалите продукти и разбъркайте много добре.
- 7. Поднесете печените на скара свински ребра със салата колсло.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печена наденица рагу
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Къртис Стоун
Свински пържоли в хавайски стил
Рецепти Джейми Оливър
Печени свински ребра с британски барбекю сос
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Печено свинско с хрупкави картофи
Рецепти Том Керидж
Бургер с чоризо
Рецепти Стоян и Лора
Свинско руло
Рецепти Ейнсли Хариът
Хапки с диня, кокос и свинско
Рецепти Хера Те Курапа
Варени пелмени