Начин на приготвяне:

1. Поставете предварително почистените от сухожилия свински ребра (от гърба) в дълбока тавичка.

2. В купа смесете продуктите за маринатата и разбъркайте добре. Втрийте сместа в месото, с ръце. Добавете бирата и покрийте с алуминиево фолио. Ако имате време, поставете ребрата в хладилник за 1-2 часа.

3. Печете ребрата покрити в предваритено загрято на 160 градуса затворено барбекю 1 час.

4. В касерола сипете продуктите за жълтия барбекю сос и поставете върху скарата. Щом сместа заври, оставете 1-2 минути и дръпнете от огъня. Оставете да изстине.

5. Поставете печените ребра върху добре загрята скара и печете 2-3 минути. Обърнете и печете още 2-3 минути, като намажете с приготвения барбекю сос. Обърнете още веднъж и намажете ребрата. Щом ребрата се карамелизират и от двете страни, ги прехвърлете върху дървена дъска. Намажете отново с барбекю сос. Щом месото почине, нарежете на парчета.

6. За салатата смесете в купа нарязаното на тънки ивици червено и бяло зеле. Добавете лука и фенела - нарязани на тънко, моркова - настърган на едро и нарязаните на ситно мариновани люти чушки. Добавете останалите продукти и разбъркайте много добре.

7. Поднесете печените на скара свински ребра със салата колсло.

Продукти

  • 2 цели парчета свински ребърца
  • 330 мл бира

 

За маринатата:

  • 2 ч.л. сол
  • 2 с.л. пушен червен пипер
  • 2 ч.л. чесън на прах
  • 4 с.л. олио
  • 1 с.л. кленов сироп

 

За жълтия барбекю сос:

  • 200 мл американска горчица
  • 30 мл бърбън
  • 4 с.л. течен мед
  • 4 с.л. ябълков оцет
  • 4 с.л. светлокафява захар

 

За салатата колсло:

  • 1/4 червено зеле
  • 1/4 бяло зеле
  • 1 глава лук
  • 1 глава фенел
  • 1 голям морков
  • 6 с.л. майонеза
  • 2 с.л. бял винен оцет
  • 2 с.л. американска горчица
  • 2 шепи нарязан кориандър
  • 4 мариновани люти чушки

Свързани рецепти