Свински пържоли с тиква
Рецепта от: Ненад Великович
1. Вземете пържолите и с остър нож разрежете по хоризонтал месото така, че да се получи нещо като джоб. Друг вариант е да направите няколко дупки в месото под лек ъгъл и да въртите с ножа в дупката, за да се разшири.
2. Напълнете пържолите с цели скилидки чесън, кубчета бекон и лентички кисели краставички и ги затворете. Смесете пастата от хрян или пресен настърган хрян с горчицата и разбъркайте. Разпределете така получената марината върху двете пържоли, само върху едната им страна.
3. В тиган с малко олио запечатайте пържолите, първо от намазаната страна. След това поставете пържолите в тавичка, поръсете ги с малко пресни магданоз и мащерка и ги залейте с горещ бульон /може готов, предварително разтворен във вряла вода/, два пръста от дъното. Печете пържолите 15 минути на 220 градуса.
4. Обелете и нарежете тиквата на тънки филии. Запечете филиите тиква в грил-тиган с малко мазнина. Щом обърнете парчетата поръсете с мед.
5. Сервирайте парчета тиква, като канапе и пълнена пържола.
2. Напълнете пържолите с цели скилидки чесън, кубчета бекон и лентички кисели краставички и ги затворете. Смесете пастата от хрян или пресен настърган хрян с горчицата и разбъркайте. Разпределете така получената марината върху двете пържоли, само върху едната им страна.
3. В тиган с малко олио запечатайте пържолите, първо от намазаната страна. След това поставете пържолите в тавичка, поръсете ги с малко пресни магданоз и мащерка и ги залейте с горещ бульон /може готов, предварително разтворен във вряла вода/, два пръста от дъното. Печете пържолите 15 минути на 220 градуса.
4. Обелете и нарежете тиквата на тънки филии. Запечете филиите тиква в грил-тиган с малко мазнина. Щом обърнете парчетата поръсете с мед.
5. Сервирайте парчета тиква, като канапе и пълнена пържола.
Продукти
- 2 свински пържоли х 150 г 1 глава чесън 100 г пушен бекон 1 кубче бульон 2 кисели краставички 1 с.л. хрянова паста 1 с.л. горчица олио 200 г тиква сол 1 с.л. течен мед 2 стръка магданоз 1 стрък мащерка
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Ненад Великович
Шоколадов мус
Рецепти Ненад Великович
Пържола по каубойски
Рецепти Ненад Великович
Сръбска плескавица
Рецепти Ненад Великович
Шишчета от пилешки дробчета, бекон и зеленчуци
Рецепти Ненад Великович
Салата урнебес
Рецепти Ненад Великович
Енчилада с домашно пушено сирене
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Бърз чийзкейк
Рецепти Ненад Великович
Пенне с горгонзола и круши
Рецепти Ненад Великович
Оризов чипс със салца