Свински пържоли с тиква
1. Вземете пържолите и с остър нож разрежете по хоризонтал месото така, че да се получи нещо като джоб. Друг вариант е да направите няколко дупки в месото под лек ъгъл и да въртите с ножа в дупката, за да се разшири.
2. Напълнете пържолите с цели скилидки чесън, кубчета бекон и лентички кисели краставички и ги затворете. Смесете пастата от хрян или пресен настърган хрян с горчицата и разбъркайте. Разпределете така получената марината върху двете пържоли, само върху едната им страна.
3. В тиган с малко олио запечатайте пържолите, първо от намазаната страна. След това поставете пържолите в тавичка, поръсете ги с малко пресни магданоз и мащерка и ги залейте с горещ бульон /може готов, предварително разтворен във вряла вода/, два пръста от дъното. Печете пържолите 15 минути на 220 градуса.
4. Обелете и нарежете тиквата на тънки филии. Запечете филиите тиква в грил-тиган с малко мазнина. Щом обърнете парчетата поръсете с мед.
5. Сервирайте парчета тиква, като канапе и пълнена пържола.

Продукти

  • 2 свински пържоли х 150 г 1 глава чесън 100 г пушен бекон 1 кубче бульон 2 кисели краставички 1 с.л. хрянова паста 1 с.л. горчица олио 200 г тиква сол 1 с.л. течен мед 2 стръка магданоз 1 стрък мащерка

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички