Свински пържоли с ментов дресинг
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Обелете картофите и ги нарежете на резени. Разпределете ги в тавичка и ги поръсете с черен пипер и зехтин. Наржете бекона на дребни кубчета и поръсете картофите с него. Печете картофите в предвартелно загрята фурна на 200 градуса 25 минути.
2. Запечете кедровите ядки в сух тиган до златисто.
3. Накъсайте карфиола на розички и го сложете в тенджера с вряща подсолена вода за 5 минути. Внимавайте да не го преварите. Прецедете го и добавете към него каперсите и запечените кедрови ядки. Разрежете лютата чушка, отстранете семките и и я нарежете на ситно. Добвате я към карфиола. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
4. За соса нарежете на ситно ментата. В купа настържете кората на лимона и изтискайте сока му. Добавете горчицата, меда и нарязаната мента. Овкусете със сол и черен пипер. Накрая добавете зехтина, като бъркате непрекъснато.
5. Подсушете пържолите. Поръсете ги с черен пипер и зехтин от двете страни. загрейте грил-тиган и ги запечете от двете страни до златиста кафяво.
6. Сервирайте печени картофи с бекон, леко пикантен карфиол и печена пържола. полейте пържолата с ментов дресинг.
2. Запечете кедровите ядки в сух тиган до златисто.
3. Накъсайте карфиола на розички и го сложете в тенджера с вряща подсолена вода за 5 минути. Внимавайте да не го преварите. Прецедете го и добавете към него каперсите и запечените кедрови ядки. Разрежете лютата чушка, отстранете семките и и я нарежете на ситно. Добвате я към карфиола. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
4. За соса нарежете на ситно ментата. В купа настържете кората на лимона и изтискайте сока му. Добавете горчицата, меда и нарязаната мента. Овкусете със сол и черен пипер. Накрая добавете зехтина, като бъркате непрекъснато.
5. Подсушете пържолите. Поръсете ги с черен пипер и зехтин от двете страни. загрейте грил-тиган и ги запечете от двете страни до златиста кафяво.
6. Сервирайте печени картофи с бекон, леко пикантен карфиол и печена пържола. полейте пържолата с ментов дресинг.
Продукти
- 800 г картофи зехтин 125 г бекон 4 свински пържоли х 150 г 1 карфиол 2 с.л. кедрови ядки 1 червена люта чушка 2 с.л. каперси сол и черен пиперЗа дресинга:2 стръка мента 1 лимон настъргана кора и сок 1 ч.л. горчица 1 ч.л. течен мед 5 с.л. зехтин сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Пица с кладница, рукола и прошуто
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк