Свински пържоли с ментов дресинг

Свински пържоли с ментов дресинг

Начин на приготвяне:

1. Обелете картофите и ги нарежете на резени. Разпределете ги в тавичка и ги поръсете с черен пипер и зехтин. Наржете бекона на дребни кубчета и поръсете картофите с него. Печете картофите в предвартелно загрята фурна на 200 градуса 25 минути.
2. Запечете кедровите ядки в сух тиган до златисто.
3. Накъсайте карфиола на розички и го сложете в тенджера с вряща подсолена вода за 5 минути. Внимавайте да не го преварите. Прецедете го и добавете към него каперсите и запечените кедрови ядки. Разрежете лютата чушка, отстранете семките и и я нарежете на ситно. Добвате я към карфиола. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
4. За соса нарежете на ситно ментата. В купа настържете кората на лимона и изтискайте сока му. Добавете горчицата, меда и нарязаната мента. Овкусете със сол и черен пипер. Накрая добавете зехтина, като бъркате непрекъснато.
5. Подсушете пържолите. Поръсете ги с черен пипер и зехтин от двете страни. загрейте грил-тиган и ги запечете от двете страни до златиста кафяво.
6. Сервирайте печени картофи с бекон, леко пикантен карфиол и печена пържола. полейте пържолата с ментов дресинг.

Продукти

  • 800 г картофи
  • зехтин
  • 125 г бекон
  • 4 свински пържоли х 150 г
  • 1 карфиол
  • 2 с.л. кедрови ядки
  • 1 червена люта чушка
  • 2 с.л. каперси
  • сол и черен пипер

За дресинга:

  • 2 стръка мента
  • 1 лимон
  • настъргана кора и сок
  • 1 ч.л. горчица
  • 1 ч.л. течен мед
  • 5 с.л. зехтин
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти