Свински котлети в портокалов сос

©2019 FOX Networks Group Bulgaria
Свински котлети в портокалов сос

Начин на приготвяне:

1. Овкусете котлетите с лимоновия пипер и сол на вкус. Изпържете ги от двете страни, в загрят тиган със зехтин, до златисто.


2. Нарежете лука на полумесеци, а домата - на кубчета. Настържете фино кората на педварително измития портокал. След това изтискайте и сока му. 
 
3. Запържете лука в мазнината от котлетите. Щом омекне, добавете домата, портокаловата кора и сок. Овкусете със сол и разбъркайте. След 1-2 минути върнете котлетите в тигана. Гответе още 3-4 минути и дръпнете от огъня.
 
4. Сварете зеления фасул в подсолена вода. След това го отцедете. Запържете го в тиган с разтопеното масло, като добавите нарязания на ситно чесън. Овкусете със сол, добавете и горчицата. Разбъркайте и дръпнете от огъня.
 
5. Сервирайте свинските котлети в портокалов сос с гарнитура от зелен фасул. 

Продукти

 

  • 4 бр. свински котлети
  • 1 глава лук
  • 1 домат
  • 1 портокал
  • 0.25 ч.л. лимонов пипер
  • 60 мл зехтин
  • сол на вкус

За гарнитурата:

  • 400 г замразен зелен фасул
  • 50 г краве масло
  • 2 скилидки чесън
  • 1 с.л. ретро горчица
  • сол на вкус

Свързани рецепти