Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Свински котлети в портокалов сос

категория 0/5
1. Овкусете котлетите с лимоновия пипер и сол на вкус. Изпържете ги от двете страни, в загрят тиган със зехтин, до златисто.

2. Нарежете лука на полумесеци, а домата - на кубчета. Настържете фино кората на педварително измития портокал. След това изтискайте и сока му. 

3. Запържете лука в мазнината от котлетите. Щом омекне, добавете домата, портокаловата кора и сок. Овкусете със сол и разбъркайте. След 1-2 минути върнете котлетите в тигана. Гответе още 3-4 минути и дръпнете от огъня.

4. Сварете зеления фасул в подсолена вода. След това го отцедете. Запържете го в тиган с разтопеното масло, като добавите нарязания на ситно чесън. Овкусете със сол, добавете и горчицата. Разбъркайте и дръпнете от огъня.

5. Сервирайте свинските котлети в портокалов сос с гарнитура от зелен фасул. 
За деца:
да
За вегетарианци:
не
Рецепта на: Стоян и Лора