Свински котлети със зеленчуци
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За чесновото масло нарежете на ситно чесъна, както и листенцата мащерка и розмарин. Сложете ги в купа и добавете към тях мекото масло. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте хубаво.
2. Използвайте качествено свинско месо с ясен произход. Котлетите трябва да са със стайна температура. Поръсете ги със сол, черен пипер и малко олио. Печете котлетите върху добре загрята скара, докато придобият златист цвят от всяка страна.
3. Отрежете твърдите краища на аспержите /около 2.5 см/, след това ги разрежете на две. Морковите нарежете на тънки ивички или парченца, а чушките - на кубчета.
4. Сипете малко зехтин в добре загрят тиган и запържете зеленчуците за 2 минути. Добавете бульона. След като той се редуцира поне напълно, добавете доматът, нарязан на кубчета. След минута добавете захарта и разбъркайте хубаво.
5. Сервирайте печен свински котлет с малка топка от чесново масло върху него и гарнитура от глазирани зеленчуци.
2. Използвайте качествено свинско месо с ясен произход. Котлетите трябва да са със стайна температура. Поръсете ги със сол, черен пипер и малко олио. Печете котлетите върху добре загрята скара, докато придобият златист цвят от всяка страна.
3. Отрежете твърдите краища на аспержите /около 2.5 см/, след това ги разрежете на две. Морковите нарежете на тънки ивички или парченца, а чушките - на кубчета.
4. Сипете малко зехтин в добре загрят тиган и запържете зеленчуците за 2 минути. Добавете бульона. След като той се редуцира поне напълно, добавете доматът, нарязан на кубчета. След минута добавете захарта и разбъркайте хубаво.
5. Сервирайте печен свински котлет с малка топка от чесново масло върху него и гарнитура от глазирани зеленчуци.
Продукти
- 4 свински котлета 0.5 връзка аспержи 2 моркова 1 зелена чушка 1 голям домат 50 мл бульон 1 с.л. кафява захар сол и черен пипер зехтинЗа чесновото масло:250 г масло 2 скилидки чесън 2 стръка розмарин 2 стърка мащерка сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Пица с кладница, рукола и прошуто
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк