Начин на приготвяне:
1. За чесновото масло нарежете на ситно чесъна, както и листенцата мащерка и розмарин. Сложете ги в купа и добавете към тях мекото масло. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте хубаво.
2. Използвайте качествено свинско месо с ясен произход. Котлетите трябва да са със стайна температура. Поръсете ги със сол, черен пипер и малко олио. Печете котлетите върху добре загрята скара, докато придобият златист цвят от всяка страна.
3. Отрежете твърдите краища на аспержите /около 2.5 см/, след това ги разрежете на две. Морковите нарежете на тънки ивички или парченца, а чушките - на кубчета.
4. Сипете малко зехтин в добре загрят тиган и запържете зеленчуците за 2 минути. Добавете бульона. След като той се редуцира поне напълно, добавете доматът, нарязан на кубчета. След минута добавете захарта и разбъркайте хубаво.
5. Сервирайте печен свински котлет с малка топка от чесново масло върху него и гарнитура от глазирани зеленчуци.
2. Използвайте качествено свинско месо с ясен произход. Котлетите трябва да са със стайна температура. Поръсете ги със сол, черен пипер и малко олио. Печете котлетите върху добре загрята скара, докато придобият златист цвят от всяка страна.
3. Отрежете твърдите краища на аспержите /около 2.5 см/, след това ги разрежете на две. Морковите нарежете на тънки ивички или парченца, а чушките - на кубчета.
4. Сипете малко зехтин в добре загрят тиган и запържете зеленчуците за 2 минути. Добавете бульона. След като той се редуцира поне напълно, добавете доматът, нарязан на кубчета. След минута добавете захарта и разбъркайте хубаво.
5. Сервирайте печен свински котлет с малка топка от чесново масло върху него и гарнитура от глазирани зеленчуци.
Продукти
- 4 свински котлета
- 0.5 връзка аспержи
- 2 моркова
- 1 зелена чушка
- 1 голям домат
- 50 мл бульон
- 1 с.л. кафява захар
- сол и черен пипер
- зехтин
За чесновото масло:
- 250 г масло
- 2 скилидки чесън
- 2 стръка розмарин
- 2 стърка мащерка
- сол и черен пипер