Свински котлети със сладко-кисели ябълки и полента
Рецепта от: Гай Търланд
1. Поръсете със сол и черен пипер свинските котлети от двете страни и ги оставете настрани за 10 минути.
2. Загрейте тиган и разтопете маслото в него. Поставете котлетите, гответе ги два по два, и ги пържете по 4 минути от всяка страна. Извадете ги в тавичка и ги оставете да починат.
3. Нарежете ябълките на четвъртинки и ги почистете от семките и твърдата част. След това разрежете всяка четвъртинка на две. Поставете гив същия тиган заедно със стръковете мащерка и счупената на две пръчка канела. Добавете захар или мед и гответе до омекване. Деглазирайте с ябълковия оцет. Щом той се изпари, а ябълките се карамелизират, дръпнете от огъня и ги изспите върху свинските котлети.
4. В тенджерка сипете зеленчуковия бульон. Добавете обелената и смачкана скилидка чесън, стръковете мащерка и розмарин. Изчакайте сместа почти да заври, за да се ароматизира бульона, след това извадете чесъна и подправките. Внимателно изсипете полентата, като бъркате непрекъснато с помощта на тел. Бъркайте в продължение на 6 минути, докато сместа стане гъста. накрая добавете маслото и фино настъргания пармезан. Разбъркайте.
5. На дъното на чиния сипете тънък слой кремообразна полента. Върху нея поставете свински котлет. Полейте с карамелизирани ябълки и сос. Поръсете зърна нар.
Продукти
- 4 бр. свински котлети
- 4 бр. ябълки
- 1 пръчка канела
- 1 с.л. кафява захар или мед
- 1 с.л. ябълков оцет
- 1 нар
- 3 стръка мащерка
- 80 г масло
- 2 с.л. зехтин
- сол и черен пипер
- За полентата:
- 1/2 ч.ч. фина полента
- 1 1/2 ч.ч. зеленчуков бульон
- 1 връзка мащерка
- 1 стрък розмарин
- 1 скилидка чесън
- 50 г масло
- 50 г пармезан
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол