Свински котлети с кремообразна царевица
Рецепта от: Къртис Стоун
Царевицата с масло може да се направи и един ден предварително, а свинското се приготвя бързо. Получава се едно бързо и лесно ястие.
Продукти
- 4 царевици
- 2 ч.л. зехтин
- 2 с.л. масло
- 1 ч.ч. бульон от царевица (зеленчуков или пилешки бульон)
- За котлетите:
- 1 с.л. червен пипер
- 2 ч.л. сол
- 1 ч.л. смлян черен пипер
- ¼ ч.л. смлян кимион
- 1/8 ч.л. кайенски пипер
- 2 свински котлета с кост
- див лук
Начин на приготвяне:
- 1. Настържете външния слой на кочаните царевица с едро ренде в купа.
- 2. Загрейте 2 ч.л. зехтин в тиган и запечете кочаните с останалата част от зърната по тях от всички страни, за 10-12 минути. Щом изстинат, изрежете запечените зърна с помощта на нож. Голите кочани използвайте за направата на бульон*.
- 3. Разтопете маслото в тиган и сложете суровите зърна царевица, отделени в купата, както и запечените зърна царевица. Залейте с бульона. Щом сместа заври, намалете огъня и гответе 10-12 минути. Овкусете със сол и черен пипер.
- 4. За сухата марината смесете всички подправки в купичка и ги разбъркайте добре. Поръсете равномерно котлетите от двете страни. Сипете и по 1 ч.л. зехтин върху всеки котлет и втрийте всичко добре в месото.
- 5. Загрейте на умерен огън тиган с 1 с.л. зехтин и поставете котлетите в него. Пържете по 4-5 минути от всяка страна, като притискато котлетите с нещо тежко. Извадете пържолите и ги оставете да починат 5 минути. След това изрежете кокала и нарежете месото на дебели резени.
- 6. Сервирайте нарязаното месо, поръсено с нарязан на ситно див лук и гарнирано с кремообразна царевица.
- *За да направите бульон от царевица, нарежете кочаните от царевицата на 3 части и ги сложете в тенджера. Залейте ги с 3 ч.ч. вода и варете на слаб огън 30 минути. Прецедете течността и използвайте като бульон.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печена наденица рагу
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Къртис Стоун
Свински пържоли в хавайски стил
Рецепти Джейми Оливър
Печени свински ребра с британски барбекю сос
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Печено свинско с хрупкави картофи
Рецепти Том Керидж
Бургер с чоризо
Рецепти Стоян и Лора
Свинско руло
Рецепти Ейнсли Хариът
Хапки с диня, кокос и свинско
Рецепти Хера Те Курапа
Варени пелмени