Царевицата с масло може да се направи и един ден предварително, а свинското се приготвя бързо. Получава се едно бързо и лесно ястие.

Продукти

  • 4 царевици
  • 2 ч.л. зехтин
  • 2 с.л. масло
  • 1 ч.ч. бульон от царевица (зеленчуков или пилешки бульон)
  • За котлетите:
  • 1 с.л. червен пипер
  • 2 ч.л. сол
  • 1 ч.л. смлян черен пипер
  • ¼ ч.л. смлян кимион
  • 1/8 ч.л. кайенски пипер
  • 2 свински котлета с кост
  • див лук

Начин на приготвяне:

  • 1. Настържете външния слой на кочаните царевица с едро ренде в купа.
  • 2. Загрейте 2 ч.л. зехтин в тиган и запечете кочаните с останалата част от зърната по тях от всички страни, за 10-12 минути. Щом изстинат, изрежете запечените зърна с помощта на нож. Голите кочани използвайте за направата на бульон*.
  • 3. Разтопете маслото в тиган и сложете суровите зърна царевица, отделени в купата, както и запечените зърна царевица. Залейте с бульона. Щом сместа заври, намалете огъня и гответе 10-12 минути. Овкусете със сол и черен пипер.
  • 4. За сухата марината смесете всички подправки в купичка и ги разбъркайте добре. Поръсете равномерно котлетите от двете страни. Сипете и по 1 ч.л. зехтин върху всеки котлет и втрийте всичко добре в месото.
  • 5. Загрейте на умерен огън тиган с 1 с.л. зехтин и поставете котлетите в него. Пържете по 4-5 минути от всяка страна, като притискато котлетите с нещо тежко. Извадете пържолите и ги оставете да починат 5 минути. След това изрежете кокала и нарежете месото на дебели резени.
  • 6. Сервирайте нарязаното месо, поръсено с нарязан на ситно див лук и гарнирано с кремообразна царевица.
  • *За да направите бульон от царевица, нарежете кочаните от царевицата на 3 части и ги сложете в тенджера. Залейте ги с 3 ч.ч. вода и варете на слаб огън 30 минути. Прецедете течността и използвайте като бульон.

Свързани рецепти

Виж всички