1. Загрейте 1 с.л. зехтин в тиган. Поръсете котлетите със сол, черен пипер и семена от копър. Втрийте подправките добре от двете страни на месото.

2. Поставете котлетите в загрятата мазнина и гответе на силен огън, по 2-3 минути от всяка страна. Извадете ги в чиния и ги дръжте топли в леко загрята фурна.

3. В същия тиган добавете 1 с.л. зехтин. Нарежете стръковете пресен лук на парчета от по 2-3 см. Изрежете твърдите части на главата фенел и я нарежете на тънки резени.

4. Запържете лука и фенела за 5-6 минути, докато омекнат и придобият златист цвят. Овкусете със сол, черен пипер и смес "5 подправки". След минута дръпнете от огъня.

5. Подредете фенела и пресния лук на пластове в чиния. Върху тях поставете свински котлет. Поръсете със стръкчета фенел и полейте с отделилите се сокове от тигана.

Продукти

  • 2 с.л. зехтин
  • 1 връзка пресен лук
  • 1 глава фенел
  • 1 ч.л. семена от копър
  • щипка китайска смес "5 подправки"
  • 2 свински котлета
  • 1 ч.л. бял винен оцет
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички