Начин на приготвяне:
Котлетите се посоляват и опиперяват и се слагат в силно загрят тиган с малко мазнина да се запечатат от двете страни. Картофите се нарязват на парчета и се сваряват за пюре. В тиган се слага захарта да се карамелизира. Добавят се нарязаните на кубчета ябълки и дюли, докато омекнат. Добавя се и бучка масло. Карамелизираната смес се фламбира с калвадоса. След това се намачква на пюре. В тава се поставят котлетите, отгоре се постила плодово пюре, а най-отгоре се редат тънки парченца ябълка. Поръсват се с малко захар и се пекат във фурна на 180 градуса за 15-20 минути. Картофеното пюре се приготвя с течната сметана и сол. Сосът демиглас се приготвя от готова смес с малко вода и бучка масло, затоплени на котлон.
Продукти
- 2 свински котлет
- 400 г зелени ябълки
- 200 г дюли /може от компот/
- 15 г захар
- 100 мл бяло вино
- 150 г масло
- 2 картофа
- 50 мл течна сметана
- 100 мл олио
- 100 мл сос Демиглас
- 50 мл калвадос
- сол и пипер