Свински котлет с ябълки по нормански
Котлетите се посоляват и опиперяват и се слагат в силно загрят тиган с малко мазнина да се запечатат от двете страни. Картофите се нарязват на парчета и се сваряват за пюре. В тиган се слага захарта да се карамелизира. Добавят се нарязаните на кубчета ябълки и дюли, докато омекнат. Добавя се и бучка масло. Карамелизираната смес се фламбира с калвадоса. След това се намачква на пюре. В тава се поставят котлетите, отгоре се постила плодово пюре, а най-отгоре се редат тънки парченца ябълка. Поръсват се с малко захар и се пекат във фурна на 180 градуса за 15-20 минути. Картофеното пюре се приготвя с течната сметана и сол. Сосът демиглас се приготвя от готова смес с малко вода и бучка масло, затоплени на котлон.

Продукти

  • 2 свински котлет 400 г зелени ябълки 200 г дюли /може от компот/ 15 г захар 100 мл бяло вино 150 г масло 2 картофа 50 мл течна сметана 100 мл олио 100 мл сос Демиглас 50 мл калвадос сол и пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички