Свински котлет с ябълки по нормански

Свински котлет с ябълки по нормански

Начин на приготвяне:

Котлетите се посоляват и опиперяват и се слагат в силно загрят тиган с малко мазнина да се запечатат от двете страни. Картофите се нарязват на парчета и се сваряват за пюре. В тиган се слага захарта да се карамелизира. Добавят се нарязаните на кубчета ябълки и дюли, докато омекнат. Добавя се и бучка масло. Карамелизираната смес се фламбира с калвадоса. След това се намачква на пюре. В тава се поставят котлетите, отгоре се постила плодово пюре, а най-отгоре се редат тънки парченца ябълка. Поръсват се с малко захар и се пекат във фурна на 180 градуса за 15-20 минути. Картофеното пюре се приготвя с течната сметана и сол. Сосът демиглас се приготвя от готова смес с малко вода и бучка масло, затоплени на котлон.

Продукти

  • 2 свински котлет
  • 400 г зелени ябълки
  • 200 г дюли /може от компот/
  • 15 г захар
  • 100 мл бяло вино
  • 150 г масло
  • 2 картофа
  • 50 мл течна сметана
  • 100 мл олио
  • 100 мл сос Демиглас
  • 50 мл калвадос
  • сол и пипер

Свързани рецепти