Свински котлет с ябълки по нормански
Котлетите се посоляват и опиперяват и се слагат в силно загрят тиган с малко мазнина да се запечатат от двете страни. Картофите се нарязват на парчета и се сваряват за пюре. В тиган се слага захарта да се карамелизира. Добавят се нарязаните на кубчета ябълки и дюли, докато омекнат. Добавя се и бучка масло. Карамелизираната смес се фламбира с калвадоса. След това се намачква на пюре. В тава се поставят котлетите, отгоре се постила плодово пюре, а най-отгоре се редат тънки парченца ябълка. Поръсват се с малко захар и се пекат във фурна на 180 градуса за 15-20 минути. Картофеното пюре се приготвя с течната сметана и сол. Сосът демиглас се приготвя от готова смес с малко вода и бучка масло, затоплени на котлон.
Продукти
- 2 свински котлет 400 г зелени ябълки 200 г дюли /може от компот/ 15 г захар 100 мл бяло вино 150 г масло 2 картофа 50 мл течна сметана 100 мл олио 100 мл сос Демиглас 50 мл калвадос сол и пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне