1. Разбъркайте мисо пастата с 200 мл вода и захарта. Щом захарта се разтвори, налейте бирата.

2. Поръсете цяло парче свински гърди със сол и черен пипер. Не прекалявайте със солта, защото мисо пастата е солена. Залейте с бирената смес. Покрийте с хартия за печене. Завийте и с алуминиево фолио и притиснете с нещо тежко. Печете на 100 градуса за 8-10 часа. Оставете да се охлади.

3. За качамака кипнете бульона с прясното мляко и наситнена мащерка. Овкусете със сол и черен пипер.

4. Сипете гриса и бъркайте енергично. Гответе при постоянно бъркане около 5 минути. Дръпнете от огъня и прибавете 50 г от маслото. Разбъркайте.

5. Загрейте останалото масло. Дръпнете от котлона и поръсете с пушения пипер.

6. Нарежете месото на кубчета и го запържете в тиган (не е необходимо да се слага мазнина). Сервирайте качамака с месото, натрошено сирене и масло с червен пипер.

Продукти

  • 800 г свински гърди без кост 500 мл бира 100 г мисо паста 80 г кафява захар сол и черен пипер на вкусЗа качамака:200 г семолина 500 мл пилешки бульон 500 мл прясно мляко 150 г краве масло 1 стрък мащерка 0.5 с.л. пушен червен пипер 200 г краве сирене сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички