Свински гърди с качамак от семолина
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Разбъркайте мисо пастата с 200 мл вода и захарта. Щом захарта се разтвори, налейте бирата.
2. Поръсете цяло парче свински гърди със сол и черен пипер. Не прекалявайте със солта, защото мисо пастата е солена. Залейте с бирената смес. Покрийте с хартия за печене. Завийте и с алуминиево фолио и притиснете с нещо тежко. Печете на 100 градуса за 8-10 часа. Оставете да се охлади.
3. За качамака кипнете бульона с прясното мляко и наситнена мащерка. Овкусете със сол и черен пипер.
4. Сипете гриса и бъркайте енергично. Гответе при постоянно бъркане около 5 минути. Дръпнете от огъня и прибавете 50 г от маслото. Разбъркайте.
5. Загрейте останалото масло. Дръпнете от котлона и поръсете с пушения пипер.
6. Нарежете месото на кубчета и го запържете в тиган (не е необходимо да се слага мазнина). Сервирайте качамака с месото, натрошено сирене и масло с червен пипер.
2. Поръсете цяло парче свински гърди със сол и черен пипер. Не прекалявайте със солта, защото мисо пастата е солена. Залейте с бирената смес. Покрийте с хартия за печене. Завийте и с алуминиево фолио и притиснете с нещо тежко. Печете на 100 градуса за 8-10 часа. Оставете да се охлади.
3. За качамака кипнете бульона с прясното мляко и наситнена мащерка. Овкусете със сол и черен пипер.
4. Сипете гриса и бъркайте енергично. Гответе при постоянно бъркане около 5 минути. Дръпнете от огъня и прибавете 50 г от маслото. Разбъркайте.
5. Загрейте останалото масло. Дръпнете от котлона и поръсете с пушения пипер.
6. Нарежете месото на кубчета и го запържете в тиган (не е необходимо да се слага мазнина). Сервирайте качамака с месото, натрошено сирене и масло с червен пипер.
Продукти
- 800 г свински гърди без кост 500 мл бира 100 г мисо паста 80 г кафява захар сол и черен пипер на вкусЗа качамака:200 г семолина 500 мл пилешки бульон 500 мл прясно мляко 150 г краве масло 1 стрък мащерка 0.5 с.л. пушен червен пипер 200 г краве сирене сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Стоян и Лора
Палачинки със зелен сос и сирене
Рецепти Стоян и Лора
Тарт с желирани плодове
Рецепти Стоян и Лора
Козуначени топчета с домашен течен шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Курабийките на мама Еми
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Стоян и Лора
Мъфини с мак
Рецепти Стоян и Лора
Супа от чушки