Начин на приготвяне:

1. Разбъркайте мисо пастата с 200 мл вода и захарта. Щом захарта се разтвори, налейте бирата.

2. Поръсете цяло парче свински гърди със сол и черен пипер. Не прекалявайте със солта, защото мисо пастата е солена. Залейте с бирената смес. Покрийте с хартия за печене. Завийте и с алуминиево фолио и притиснете с нещо тежко. Печете на 100 градуса за 8-10 часа. Оставете да се охлади.

3. За качамака кипнете бульона с прясното мляко и наситнена мащерка. Овкусете със сол и черен пипер.

4. Сипете гриса и бъркайте енергично. Гответе при постоянно бъркане около 5 минути. Дръпнете от огъня и прибавете 50 г от маслото. Разбъркайте.

5. Загрейте останалото масло. Дръпнете от котлона и поръсете с пушения пипер.

6. Нарежете месото на кубчета и го запържете в тиган (не е необходимо да се слага мазнина). Сервирайте качамака с месото, натрошено сирене и масло с червен пипер.

Продукти

  • 800 г свински гърди без кост
  • 500 мл бира
  • 100 г мисо паста
  • 80 г кафява захар
  • сол и черен пипер на вкус

За качамака:

  • 200 г семолина
  • 500 мл пилешки бульон
  • 500 мл прясно мляко
  • 150 г краве масло
  • 1 стрък мащерка
  • 0.5 с.л. пушен червен пипер
  • 200 г краве сирене
  • сол и черен пипер на вкус

Свързани рецепти