1. Почистете дроба и го нарежете на лентички. Наденицата нарежете на шайби. Нарежете лука на полумесеци, а чушките - на жулиен. Чесънът нарежете на ситно.

2. Запържете дроба в половината от маслото и го извадете. В същия съд разтопете останалото масло и запържете кръгчетата наденица. Щом се зачервят, добавете лукът и чушките. Разбъркайте и добавете чесъна. Щом зеленчуците поомекнат, добавете доматеното пюре и червения пипер. Налейте 150 мл вода и разбъркайте. Върнете дроба в тигана и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте.

3. Поднесете ястието, поръсено с нарязан на ситно магданоз.

Продукти

  • 500 г свински дроб 1 глава лук 1 зелена чушка 1 червена чушка 4 скилидки чесън 4 с.л. доматено пюре 100 г кълцана свинска наденица 50 г краве масло 0.5 с.л. червен пипер 0.5 връзка магданоз сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички