Свински дроб по унгарски
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Почистете дроба и го нарежете на лентички. Наденицата нарежете на шайби. Нарежете лука на полумесеци, а чушките - на жулиен. Чесънът нарежете на ситно.
2. Запържете дроба в половината от маслото и го извадете. В същия съд разтопете останалото масло и запържете кръгчетата наденица. Щом се зачервят, добавете лукът и чушките. Разбъркайте и добавете чесъна. Щом зеленчуците поомекнат, добавете доматеното пюре и червения пипер. Налейте 150 мл вода и разбъркайте. Върнете дроба в тигана и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте.
3. Поднесете ястието, поръсено с нарязан на ситно магданоз.
2. Запържете дроба в половината от маслото и го извадете. В същия съд разтопете останалото масло и запържете кръгчетата наденица. Щом се зачервят, добавете лукът и чушките. Разбъркайте и добавете чесъна. Щом зеленчуците поомекнат, добавете доматеното пюре и червения пипер. Налейте 150 мл вода и разбъркайте. Върнете дроба в тигана и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте.
3. Поднесете ястието, поръсено с нарязан на ситно магданоз.
Продукти
- 500 г свински дроб 1 глава лук 1 зелена чушка 1 червена чушка 4 скилидки чесън 4 с.л. доматено пюре 100 г кълцана свинска наденица 50 г краве масло 0.5 с.л. червен пипер 0.5 връзка магданоз сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Стоян и Лора
Палачинки със зелен сос и сирене
Рецепти Стоян и Лора
Тарт с желирани плодове
Рецепти Стоян и Лора
Козуначени топчета с домашен течен шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Курабийките на мама Еми
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Стоян и Лора
Мъфини с мак
Рецепти Стоян и Лора
Супа от чушки