Начин на приготвяне:

1. Почистете дроба и го нарежете на лентички. Наденицата нарежете на шайби. Нарежете лука на полумесеци, а чушките - на жулиен. Чесънът нарежете на ситно.

2. Запържете дроба в половината от маслото и го извадете. В същия съд разтопете останалото масло и запържете кръгчетата наденица. Щом се зачервят, добавете лукът и чушките. Разбъркайте и добавете чесъна. Щом зеленчуците поомекнат, добавете доматеното пюре и червения пипер. Налейте 150 мл вода и разбъркайте. Върнете дроба в тигана и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте.

3. Поднесете ястието, поръсено с нарязан на ситно магданоз.

Продукти

  • 500 г свински дроб
  • 1 глава лук
  • 1 зелена чушка
  • 1 червена чушка
  • 4 скилидки чесън
  • 4 с.л. доматено пюре
  • 100 г кълцана свинска наденица
  • 50 г краве масло
  • 0.5 с.л. червен пипер
  • 0.5 връзка магданоз
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти