Свински бузи с хлебни трохи с аспержи

Свински бузи с хлебни трохи с аспержи

Начин на приготвяне:

1. Обелете скилидките чесън и ги сложете в хаванче. Добавете сол и черен пипер и ги начукайте до получаване на паста. Смесете чесновата паста с маста, маслото и чили пастата /работете с ръкавици/ и омесете добре.
2. Нарежете свинските бузи на парчета. Намажете ги с получената паста много добре. Подредете ги в тавичка, поръсете ги с накъсания дафинов лист и ги сложете в хладилник за 3 часа.
3. Обелете лука и го нарежете на полумесеци. Подредете го на дъното на дълбока глинена тавичка. Отгоре подредете свинските бузи. Полейте всичко с оцет, бяло вино и зехтин. Печете в предварително загрята фурна на 180-200 градуса 45 минути.
4. Отрежете твърдите краища на аспержите. Сварете аспержите във вряща подсолена вода за не повече от 10 минути. Прецедете ги, като запазите водата от варенето, и ги нарежете на малки парченца.
5. Изрежете кората на хляба и го нарежете на парчета. Сложете ги в голяма купа и ги покрийте с водата от аспержите. С ръце омесете сместа добре докато стане хомогенна.
6. В тенджера сипете 2 с.л. зехтин и запържете за кратко предварително обелените и счукани скилидки чесън. Добавете хляба и бъркайте. След това добавете нарязаните аспержи. Разбъркайте яйцата в купичка и ги добавете на струйка, като не спирате да бъркате енергично, докато те се поемат от сместа. Овкусете със сол, добавете 1 с.л. от соса от свинските бузи и разбъркайте.
7. Пресипете хлебните трохи в едната половина на голяма чиния, а в другата сипете свинските бузи със сос и печен лук. Отстрани на чинията подредете тънки кръгчета портокал.

Продукти

  • 4 свински бузи
  • 6 скилидки чесън
  • 60 г свинска мас
  • 1 с.л. масло
  • 2 глави лук
  • 1 ч.л. смлян черен пипер
  • 1 дафинов лист
  • 250 мл бяло вино
  • 2 с.л. оцет
  • сол
  • зехтин
  • 1 ч.л. чили паста
  • 1 портокал

За хлебните трохи:

  • 600 г пълнозърнест хляб
  • 4 скилидки чесън
  • 2 яйца
  • 1 връзка зелени аспержи
  • зехтин
  • сол

Свързани рецепти