Свински бургер с ананас и колсло
Рецепта от: Нико Рейнолдс
Тези бургери се правят от свинска кайма, сурови свински наденички и стрити, предварително запечени, сухи подправки. Изпечени върху скара и съчетани с карамелизиран печен ананас и салата от червено зеле, моркови и майонеза в мека питка бриош, се превръщат в неустоимо удоволствие!
Продукти
- 500 г свинска кайма
- 4 сурови свински наденици
- 1 ч.л. едър лют червен пипер
- 1 с.л. жълти синапени семена
- 2 с.л. семена кориандър
- 4 скилидки чесън
- бучка безсолно масло
- шепа хлебни трохи
- 6 стръка пресен лук
- 1 лайм
- сол и черен пипер
- 1 малък ананас
- тъмнокафява захар
- питки бриош
- За салатата:
- лют сос
- 3 с.л. майонеза
- 1 с.л. дижонска горчица
- 2 лайма, кора и сок
- 2 моркова
- 1 малка зелка червено зеле
Начин на приготвяне:
- 1. Запечете семената синап и кориандър заедно с лютия червен пипер в сух тиган, докато започнат да отделят аромата си. Прехвърлете ги в хаванче и ги счукайте. Добавете сол и черен пипер и стрийте добре.
- 2. Сложете каймата в голяма купа. Обелете суровите наденички и ги сложете и тях в купата. Добавете счуканите подправки. Настържете скилидките чесън и кората на лаймовете. Добавете и нарязаната на тънки кръгчета бяла част на стръковете пресен лук. Накрая добавете хлебните трохи и маслото. Омесете всичко много добре с ръце.
- 3. Оформете плоски кюфтета, с дебелината на 1 пръст. Подредете ги в тавичка и ги поставете в хладилник за 30 минути.
- 4. Поставете кюфтетата върху скарата, на умерен огън и печете по 10-15 минути от всяка страна.
- 5. Разрежете ананаса на четвъртини, без да отстранявате дръжката му. Изрежете твърдата сърцевина на всяко парче. Поръсете вътрешната част с олио, а след това обилно с кафява захар. Поставете парчетата ананас върху скарата, със захарта надолу, върху директен огън. Печете 10 минути. След това изрежете кората на всяко парче и нарежете ананаса на ситно.
- 6. За колслото настържете червеното зеле и морковите в купа. Добавете настърганата кора и сока на 1 лайм. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.
- 6. За дресинга за салатата в купичка смесете майонезата, горчицата и няколко капки лют сос. Добавете и нарязаната на ситно зелена част на стръковете пресен лук. Разбъркайте добре. Добавете 80% от дресинга в салатата и разбъркайте много добре.
- 7. Разрежете питките бриош на две и запечете половинките на скарата. Намажете долната половина с малко от останалия дресинг, върху него подредете карамелизиран ананас, върху него поставете кюфтето, а върху него - колсло. Захлупете с горната половинкаа на питката.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печена наденица рагу
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Къртис Стоун
Свински пържоли в хавайски стил
Рецепти Джейми Оливър
Печени свински ребра с британски барбекю сос
Рецепти Том Керидж
Бургер с чоризо
Рецепти Стоян и Лора
Свинско руло
Рецепти Ейнсли Хариът
Хапки с диня, кокос и свинско
Рецепти Хера Те Курапа
Варени пелмени
Рецепти Стоян и Лора
Гирос със свинско месо