Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Свежи рулца от пушена скумрия и краставица

категория 0/5
1. Обелете морковите и ги разрежете на половинки по дължина. Бланширайте ги във вряща вода за 2 минути. След това веднага ги изплакнете със студена вода. Почистете конците на пресния грах /може да използвате и зелен фасул/ и го бланширайте по същия начин като морковите. С остър нож направете малък кръстовиден разрез в горната част на доматите. Пуснете ги във вряща вода за 10 секунди. Извадете ги и ги облейте със студена вода. Обелете кожата им.
2. За дресинга разбъркайте оцета и горчицата и овкусете със сол. Добавете на тънка струйка олиото, като бъркате енергично докато сместа стане хомогенна. Накрая добавете меда и разбъркайте.
3. Почистете рибата, като отстранявате всички кости и парчета кожа. Накъсайте месото на рибата на парченца и я смесете със сметаната. Добавете и изцедените каперси. Разбъркайте.
4. Обелете краставицата и с помощта на белачка направете дълги тънки ленти. Поставете две ленти краставица една до друга, да се застъпят. В единия край поставете няколко стръкчета рукола и 1-2 листа зелена салата. Върху тях сложете малко от сместа с риба и завийте на руло.
5. Поръсете морковите и зеления боб с 4 с.л. от дресинга и разбъркайте. Запържете за 1 минута белените доматчета в тиган с малко зехтин.
6. Сложете по две рулца в чиния, изправени, в една линия. Подредете зеленчуците около тях и поръсете с малко дресинг.

Съвет за вино: Бяло вино шардоне от Южна Африка – южноафриканските вина отлежават в дъбови бъчви, което прави вкуса им много подходящ за това предястие.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Анхелик Смейнк