Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Суши салата

категория 0/5
1. Измийте ориза под течаща студена вода и го сложете в тенджера. Залейте го с вода в съотношение 1:2. Варете до готовност. Дръпнете от огъня и оставете ориза захлупен за 10 минути.
2. В сух тиган запечете сусама за няколко минути, до златисто. Пресипете го в чиния. Затоплете леко всяко кора нори, като я държите над загрят котлон. След това нарежете крите първо на тънки ленти по дължина, а след това на тънки лентички напречно. Смесете ги със сусама и щипка сол, разбъркайте. 
3. За дресинга в купичка смесете оризовия оцет, соевия сос, захарта и пастата уасаби до хомогенност.
4. Разрежете краставицата на четвъртини по дължина, изрежете семките им и ги нарежете на кубчета. Репичките нарежете на тънки кръгчета. Разрежете всяко авокадо на четвъртини. Обелете кората на всяка и след това нарежете на тънки резени.
5. Филето сьомга без кожа нарежете на четири по-тънки парчета. Загрейте тиган с 1 с.л. зехтин в него. Поставете парчетата риба в тигана, поръсете със сол и черен пипер и пържете до златисто, от двете трани.
6. В голяма чиния направете легло от салатата. Върху нея сипете пласт от варен ориз. Върху него разпределете краставица, репички и авокадо. Най-отгоре поставете парче риба. Полейте с дресинг, а накрая поръсете сместа от сусам, нори и сол.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен