Суши салата
1. Измийте ориза под течаща студена вода и го сложете в тенджера. Залейте го с вода в съотношение 1:2. Варете до готовност. Дръпнете от огъня и оставете ориза захлупен за 10 минути.
2. В сух тиган запечете сусама за няколко минути, до златисто. Пресипете го в чиния. Затоплете леко всяко кора нори, като я държите над загрят котлон. След това нарежете крите първо на тънки ленти по дължина, а след това на тънки лентички напречно. Смесете ги със сусама и щипка сол, разбъркайте. 
3. За дресинга в купичка смесете оризовия оцет, соевия сос, захарта и пастата уасаби до хомогенност.
4. Разрежете краставицата на четвъртини по дължина, изрежете семките им и ги нарежете на кубчета. Репичките нарежете на тънки кръгчета. Разрежете всяко авокадо на четвъртини. Обелете кората на всяка и след това нарежете на тънки резени.
5. Филето сьомга без кожа нарежете на четири по-тънки парчета. Загрейте тиган с 1 с.л. зехтин в него. Поставете парчетата риба в тигана, поръсете със сол и черен пипер и пържете до златисто, от двете трани.
6. В голяма чиния направете легло от салатата. Върху нея сипете пласт от варен ориз. Върху него разпределете краставица, репички и авокадо. Най-отгоре поставете парче риба. Полейте с дресинг, а накрая поръсете сместа от сусам, нори и сол.

Продукти

  • 300 г ориз за суши 3 с.л. оризов оцет 50 мл соев сос Kikkoman 2 ч.л. захар 1 ч.л. паста уасаби 1 краставица 2 с.л. сусам 1 връзка репички 2 авокадо 4 листа нори 300 г филе от сьомга 150 г салата валериана

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички