Сусамови крекери

Сусамови крекери

Начин на приготвяне:

1. В купа сипете двата вида брашно и двата вида сусам. В случай, че не намерите черен сусам, използвайте само бял. Добавете ситно нарязания пресен риган или 1 ч.л. сух риган и солта и разбъркайте.
2. Добавете зехтина и сусамовото олио в чашата с вода и разбъркайте. Изсипете ги в купата при сухите продукти. Разбъркайте с помощта на дървена лъжица.
3. Щом се оформи тесто, разделете го на четири части. Разточете всяка част върху набрашнен плот, възможно най-тънко, с приблизителни размери 34х16 см. Листът тесто рябва да е тънко като хартия.
4. Нарежете разточения лист тесто на правоъгълници, с приблизителни размери 4х17 см, и ги подредете в плоска тава, постлана с хартия за печене. Намажете крекерите с олио и ги поръсете със сол. Печете ги в предварително загрята фурна на 160 градуса 15-20 минути. След като изстинат крекерите могат да се съхраняват в кутия в продължение седмици.
5. Гарнирайте крекерите със сирене, сушени круши и чаша бяло вино.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/

Продукти

  • 1 ч.ч. бяло брашно
  • 135 г пълнозърнесто брашно
  • 2 с.л. бял сусам
  • 2 с.л. черен сусам
  • 1 с.л. ситно нарязан риган
  • 0.25 ч.ч. зехтин
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. сусамово олио
  • 0.5 ч.ч. вода

Свързани рецепти