Сусамов корал

Сусамов корал

Начин на приготвяне:

1. В купа настържете кората на половин портокал. Добавете портокаловия сок, пудрата захар и брашното. Разбъркайте до гладкост.
2. Разтопете маслото и го добавете заедно със сусама. Разбъркайте.
3. Постелете голяма плоска тава с хартия за печене. Гребвайте със супена лъжица от сместа и с въртеливи движения оформяйте тънки кръгове върху хартията. Имайте предвид, че при печенето сместа ще се разстеле още повече.
4. Печете сусамовите бисквити в предварително загрята фурна на 165 градуса 5 минути.

Продукти

  • 50 г масло
  • 150 г пудра захар
  • 1 портокал
  • кора
  • 100 мл пресен портокалов сок
  • 80 г сусам
  • 30 г брашно

Свързани рецепти