Начин на приготвяне:

1. Разбъркайте брашното със солта в голяма купа. Направете кладенче. 


2. Загрейте двата вида мляко и в тях разтворете маята. Оставете я да шупне.

3. Изсипете сместа с маята в кладенчето, добавете захарта и зехтина и замесете меко и еластично тесто. Оставете го да втаса. 

4. Разделете тестото на 6 топки. Оформете с точилка 6 дълги хлебчета. Намажете ги със зехтин. Оставете ги да втасат. 

5. След това ги намажете с разбито яйце и поръсете с двата вида сусам. Оставете ги да починат за още 10 минути.

6. Загрейте фурната на 220 градуса с вентилатор. Изпечете хлебчетата в загрятата фурна за 6-8 минути.

Продукти

 

  • 500 г брашно
  • 150 мл прясно мляко
  • 120 г кисело мляко
  • 0.5 кубче жива мая
  • 50 мл зехтин
  • 1 ч.л. захар
  • 1 ч.л. сол
  • 1 с.л. бял сусам
  • 1 с.л. черен сусам
  • 1 яйце за намазване

Свързани рецепти